10.09.2020  |  Strategi & ledelse

Nyt initiativ skal styrke forsyningskæderobustheden i Indo-Pacific-regionen

Et nyt initiativ påbegyndt af Japan, Indien og Australien skal styrke forsyningskæderne i området fra det Indiske Ocean til det centrale Stillehav. Særligt ASEAN-landene anses som mulige deltagere i initiativet, der ifølge kilder skal imødegå kinesisk domimans i regionen.

Tirsdag d. 1. september var Japan vært for en videokonference, hvor Australiens, Indiens og landets egen handelsminister deltog. Konferencen omhandlede robusthed af forsyningskæder i deres region, der dækker over Indo-Pacific-området. Resultatet blev en aftale om at lancere et initiativ senere på året, der skal styrke forsyningskæderne, fortæller de tre ministre i en samlet pressemeddelelse.

Ministrene har instrueret deres embedsfolk i straks at fastlægge detaljerne for et sådant initiativ, lyder det ifølge mediet Supply Chain Brain. Om nødvendigt vil de tre ministre mødes løbende igennem efteråret, mens embedsværket udarbejder aftalen.  

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Digitalisering kan være vejen frem

Japans handelsminister Hiroshi  Kajiyama foreslog at inkludere digitalisering af handelsprocedurer og støtte til kapitaludgifter som en del af initiativet. En allerede-eksisterende ordning, hvor Japan understøtter kapitalomkostninger i ASEAN-lande vil fungere som et referencepunkt for initiativet, ifølge ministeriet. Ministeriet fremhæver ligeledes, at ASEAN-landene er gode kandidater til at deltage i initiativet.  

Mens Kina ikke har direkte nævnt under mødet tirsdag, lyder det fra kilder i Tokyo og New Delhi, at de tre nationer forsøger at bygge stærkere forsyningskæder for at imødegå Kinas dominans, idet handels- og geopolitiske spændinger eskalerer på tværs af regionen. Det skriver mediet Bloomberg i August.

Kilde: Supply Chain Brain 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere