19.10.2020  |  IT

Ny undersøgelse viser: Projektorer tager over LED-skærme ved europæiske events

Indhold fra partner Hvad er dette?

Europæiske sceneudlejningsfirmaer rapporterer om kreative, kommercielle og operationelle fordele ved brug af Panasonic RQ50K-projektoren fremfor LED-skærme.

København, Danmark den 16. september 2020 – LED-skærme til brug ved live events udskiftes i dag med den nyeste generation af 3-chip DLP-laserprojektorer. Den seneste rapport fra Panasonic viser, at udskiftningen til projektorer skyldes de kreative, kommercielle og operationelle fordele. Rapporten trækker på erfaringer fra de største sceneudlejningsfirmaer i Europa, herunder AED Group i Belgien og STS Communication i Italien.

Panasonic RQ50K-projektoren med 50.000 lumen og 3 Chip DLP leverer 4K-billeder i et lampefrit og filterløst design med hermetisk forseglede linser og op til 20.000 timers vedligeholdelsesfri drift.

Erfaringerne fra de europæiske sceneudlejningsfirmaer viser, at projektorer er nemmere og mere omkostningseffektive at betjene, og at billedydelsen og strømforbruget er lige så god eller bedre end med LED-pendanter. Projektorerne åbner op for flere kreative løsninger med mulighed for lettere at skabe flydende skærme, skabe forskellige skærmformer og skalere opløsningen og lysstyrken på billeder, så nærbilleder bliver muligt.

Ved en standard eventopsætning med levering af fire 9,6 x 6 meter skærme med billeder i 4K-opløsning, rapporterede sceneudlejningsfirmaerne om en række store besparelser ved at bruge projektorerne fremfor LED-skærme:

  • Tidforbruget til forudgående kontrol reduceres fra en uge til mindre end en dag.
  • Transportkravene reduceres fra 70 flightcases til kun 5 og opsætningen fylder dermed markant mindre.
  • Opsætningstiden reduceres fra 110 til 40 timer.
  • Strømforbruget er 2-3 gange højere for LED-skærme ved levering af samme lysstyrke-niveau.

“LED-skærme har domineret markedet for videovægge og scenebaggrunde, fordi billedets lysstyrke og kontrast er suveræn, men med lanceringen af Panasonic RQ50K er tendensen hurtigt begyndt at vende. Sceneudlejningsfirmaer har hurtigt indset, at der er tale om en game-changer, der tilfører helt nye kommercielle og operationelle fordele, billedydelse og kreativ fleksibilitet, der overgår LED-skærmene,” siger Thomas Vertommen, europæisk produktchef hos Panasonic Business.

"Rapporten identificerer og fanger for første gang de mange fordele ved brug af projektorer og beskriver, hvordan teknologien ændrer dynamikken i at skabe kreative scenebaggrunde på tværs af live events og tv-produktioner."

Rapporten “The Return of the Laser Projector for Event Backdrops” kan læses her.

Mere fra Panasonic Danmark

Panasonic Danmark

www.panasonic.com/dk

  • 43 20 08 00
  • Telefonvägen 26, S - 126 26 Hägersten

 Panasonic Corporation består af forskellige forretningsområder, fra AV til husholdningsapparater til industrielle løsninger og andre elektroniske forbrugerprodukter. Hver virksomhed har sine særskilte R&D-, produktions- og salgsfunktioner, der imødekommer forbrugernes særlige behov overalt i verden.

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere