01.12.2020  |  Sourcing

Ny software måler virksomheders CO2-aftryk

Med en ny software vil SAP hjælpe virksomheder med at måle og analysere deres CO2-aftryk. Den viden skal så hjælpe virksomhederne med at gøre deres værdikæde, drift og endelige produkt mere bæredygtig.

Climate 21 er et bæredygtighedsinitiativ taget af softwarevirksomheden SAP. SAP Product Carbon Footprint Analytics er den første af en række Climate 21 løsninger. Den måler og beregner et produkts CO2-aftryk ved hjælp af data fra SAP S/4HANA ERP systemet og SAP Analytics Cloud. Dermed får kunder indsigt i hvilken samlet CO2 påvirkning de har og kan analysere og optimere deres CO2-aftryk for deres enkelte produkter og hele deres værdikæde inklusiv produktion, råmaterialer, energiforbrug og transport.

Løsningerne til Climate 21 udvikles i lyset af blandt andet den klimalov, som det danske Folketing vedtog tidligere på året. Formålet med loven er, at Danmark skal reducere udledningen af drivhusgasser i 2030 med 70 pct. i forhold til niveauet i 1990, og at Danmark opnår at være et klimaneutralt samfund senest i 2050. Det vil kræve reduktioner i drivhusgasudledninger i hele værdikæden, og kræver, ifølge SAP, en aktiv indsats fra virksomhedernes side af. Den indsats er SAP nu klar til at hjælpe virksomhederne med at lægge.

Bæredygtighed bliver vigtigere for konkurrencen

Ligeledes betragter SAP også bæredygtighed som et voksende konkurrenceparameter. Derfor bliver det en fordel for de virksomheder, som får indsigt i deres CO2-aftryk helt ned på individuelt produktniveau, så de nemmere kan sætte ind de rigtige steder i forhold til grøn omstilling.

Husholdningernes forbrug står for den største andel af udledningen af drivhusgasser og derfor fokuserer SAP også på forbrugerne. Når virksomheder forstår deres produkters individuelle CO2-aftryk og bruger denne information som en del af deres markedsføring, hjælper dette indirekte forbrugerne med at vælge de produkter der er bedst for miljøet.

”Forbrugernes valg påvirker virksomhederne og deres leverandørkæder. Jeg tror, at vi snart vil se, at folk er villige til at betale ekstra for produkter med lavt CO2-aftryk, lige som vi har set det med vedvarende energi og økologiske produkter”, siger Jørn Jacobsen, Adm. Direktør SAP Danmark i en pressemeddelelse. ”Prisen for udledning af drivhusgasser påvirker markedskonditioner og forretningsstrategier. For virksomheder bliver bæredygtighed og lavt CO2-aftryk en ny konkurrencemæssig fordel,” fortsætter Jørn Jacobsen.

Samlet suite af bæredygtighedsløsninger i 2023

Porteføjlen af Climate 21 softwareløsninger vil løbende vokse med frigivelse af nye løsninger hvert år indenfor områder så som energi effektivitet, metan udledning, forbrug af energi, plastik, vand og jord, integreret cirkulær økonomi og forretnings handelsnetværk – indtil SAP i 2023 kan tilbyde en samlet suite af bæredygtighedsløsninger.

Siden starten af 2020 har SAP samarbejdet med kunder for at kortlægge deres behov for Climate 21 softwareløsninger. I første omgang er fokus på brancher der producerer, transporterer eller sælger produkter som f.eks. fødevare, kemikalier, industrielle maskiner og komponenter og bilindustrien. Men det er kun begyndelsen, senere kommer Climate 21 løsninger også til at omfatte andre brancher.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere