17.03.2021  |  Planlægning

Nu kan vi levere en ordrebekræftelse på bare 5 minutter

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med ROB-EX er planlægningen hos Knudsen Extrusion blevet en lettere, hurtigere og mere gnidningsfri proces. En ordrebekræftelse, der tidligere tog op til 48 timer at levere, kan nu klares på fem minutter.

Knudsen Extrusion i Præstø har opnået store fordele ved at indføre ROB-EX som planlægningsværktøj i produktionen. Tidligere foregik planlægningen ved hjælp af Excel-ark, tavler og post-it-sedler, men efter overgangen til ROB-EX hænger der nu skærme i produktionen, hvor alle kan følge med i den aktuelle status. En ordrebekræftelse, der tidligere tog op til 48 timer at levere, kan nu klares på fem minutter.

Synlighed styrker ansvarsfølelsen

Den tilgængelig information giver ikke kun overblik, men også medejerskab blandt de ansatte i produktionen. COO Stig Bergendorff fra Knudsen Extrusion forklarer: 

“Vores medarbejdere har fået meget mere ansvar og ejerskab, fordi de nu kan følge med og se, hvordan deres arbejde påvirker det hele. De melder tilbage jævnligt, 1-3 gange om dagen, og så opdaterer vi planen, så alle kan se, hvor vi er i forhold til den. Medarbejderne kan se, at deres arbejde faktisk gør en stor forskel for helheden, og det betyder, at de tager langt mere medansvar for produktionen end tidligere.”

Hurtigere planlægning

Med ROB-EX er planlægningen hos Knudsen Extrusion blevet en lettere, hurtigere og mere gnidningsfri proces. Tidligere var det et omstændeligt arbejde at behandle en kundeordre, fordi konsekvenserne skulle beregnes manuelt i Excel. Nu kan planlæggerne gennemføre hurtige og præcise analyser i ROB-EX, således at kunden kan få et næsten øjeblikkeligt svar.

“Vi har et kvalitetsmål, der hedder, at en kunde skal have en ordrebekræftelse inden for 48 timer. For min skyld kan vi nu sætte det ned til 10 minutter – faktisk går der ofte kun 5 minutter, fra vi får ordren, til vi sender en ordrebekræftelse,” siger Stig Bergendorff.

Accept fra produktionsfolkene

At skifte system kan være en uvelkommen forandring, der er svær at sluge for dem, der skal arbejde med den. Men fordelene ved ROB-EX var så åbenlyse, at det gik forbavsende hurtigt.

“Det var langt nemmere at opnå medarbejdernes accept af ROB-EX, end vi havde forestillet os. De havde jo vænnet sig til post-its og udprintede excelark på ugebasis, hvor de kunne sætte krydser, der viste, hvor langt de var nået. Men der gik kun én dag med at acceptere, at nu skulle ROB-EX være vores planlægningsværktøj.”

Smertefri implementering

“Selve implementeringen var også nemmere end ventet”, fortsætter Stig Bergendorff. “Og langt hurtigere. Vi havde en deadline, der hed 1. oktober, hvor alt skulle være klart og implementeret. Vi var færdige langt før.”

I samråd med ROB-EX valgte Knudsen Extrusion en standardaktivering. Det er enkel og hurtig aktivering, der betyder, at kunden hurtigt har kunnet tage ROB-EX i brug og komme i gang med at høste fordelene. Faktisk viste det sig, at løsningen helt fra starten gav mere værdi end ventet.

“Inden vi gik live, havde vi to uger, hvor vi kørte det gamle i Excel, og så sprang vi ud i det. Og nu planlægger vi alt i ROB-EX. Vi har sat skærme op i produktionen, og vi bruger systemet, sådan som det er tiltænkt”, slutter Stig Bergendorff.

Endnu flere fordele venter

Knudsen Extrusion har nu gjort ROB-EX til en integreret del af det daglige arbejde med at planlægge produktionen. Man ønsker at udnytte systemet endnu bedre og forbereder sig på at trække data fra indkøb og materialehåndtering ind i systemet for at optimere planlægningen yderligere.

Tags: ROB-EX A/S

Denne artikel er en del af temaet Tema om it og data 2021

Mere fra ROB-EX A/S

ROB-EX A/S

https://rob-ex.com/

IT virksomhed med internationalt perspektiv ROB-EX A/S er en it- og ingeniørvirksomhed. Vi har siden 1999 udviklet softwaren ROB-EX Scheduler til produktionsplanlægning til en lang række industri- og fremstillingsvirksomheder. Vi er en international virksomhed og har stor ekspertise inden for digitalisering, planlægning og styring af produktion. Et visuelt planl…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere