24.05.2018  |  Branchenyt

Novo Nordisk med på Gartners Supply Chain Top 25

Hvert år belønner Gartner verdens førende forsyningskæder med en plads på deres anerkendte top-25 liste. Og for første gang nogensinde er Novo Nordisk at finde blandt de bedste.

Research- og konsulentvirksomheden Gartner har netop offentliggjort den 14. udgave af sin årlige Supply Chain Top 25. Listen er en rangering af verdens bedste forsyningskæder ud fra de to hovedkriterier: performance og potentiale.

Læs også: Digitaliseringen kræver nye måder at køre driften på

"Rangeringen består af en imponerende gruppe af ledere med værdifulde lektioner at dele ud af. Det inkluderer tre nylige deltagere fra biovidenskab, detailhandel og forbrugerprodukter”, siger Stan Aronow, forskningsdirektør hos Gartner.

Supply Chain Top 25:

 1. Unilever
 2. Inditex
 3. Cisco Systems
 4. Colgate-Palmolive
 5. Intel
 6. Nike
 7. Nestle
 8. PepsiCo
 9. H&M
 10. Starbucks
 11. 3M
 12. Schneider Electric
 13. Novo Nordisk
 14. HP Inc.
 15. L'Oréal
 16. Diageo
 17. Samsung Electronics
 18. Johnson & Johnson
 19. BASF
 20. Walmart Inc
 21. Kimberly-Clark
 22. Coca-Cola Company
 23. Home Depot
 24. Adidas
 25. BMW

Novo Nordisk lander 13. plads
For første gang nogensinde har danske Novo Nordisk landet en plads blandt internationale spillere. Som det eneste danske selskab på listen belønnes medicinalvirksomheden med en 13. plads.

“Det er kernen i vores engagement at sikre en pålidelig og effektiv forsyningskæde for hver dag at kunne sikre behandling for 28 millioner patienter i 170 lander rundt om i verden. Dette er meningsfuldt og giver os motivation hver dag, vi går på arbejde”, skriver Susanne Hundsbæk-Pedersen, der er senior vice president for Devices & Supply Chain Management i Novo Nordisk A/S, på sin Linkedin.

Sidste år vandt hun prisen for Best Supply Chain Executive in Denmark 2017, og blev dermed udpeget som landets bedste chef i forsyningskæde-sektoren. Nu kan hun og resten af virksomheden kalde sig en af verdens førende inden for supply chains.

”Vores hårde arbejde for at forbedre og fremme vores service på tværs af kæden er virkelige fantastisk. Jeg er utrolig stolt af mine kollegaer på overalt i Novo Nordisk-organisationen, som yder det ekstra og engagerer sig lidenskabeligt i at læse og forbedre forsyningskæden. Tak til jer alle og vores partnere i hele kæden”, fortsætter Susanne Hundsbæk-Pedersen.

Unilever forsvarer førstepladsen
For tredje år i træk løb den forsvarende mester, forbrugsvaregiganten Unilever, med førstepladsen.

"Unilever har et stærkt forsyningskæde-brand, hvilket afspejles i en topscore i opinionsundersøgelsen. Det fik også en perfekt 10 for virksomhedernes sociale ansvar (CSR)", forklarer Stan Aronow.

Unilever bliver efterfulgt af Inditex, Cisco, Colgate-Palmolive og Intel, som alle har en top fem-placering. Foruden den nye dreng i klassen, Novo Nordisk, kan også Adidas glæde sig over, at slutte sig til top 25. 

I 2015 inkluderede Gartner den såkaldte Masters-kategori, der anerkender vedvarende lederskab i løbet af de sidste 10 år. Og i år udvider kategorien sig, da McDonalds nu er kvalificeret, og dermed kan slutte sig til det fornemme selskab bestående af Apple, P&G og sidste års debutant, netgiganten Amazon.

Læs også: Unilever topper igen Gartners Supply Chain Top 25

"Nøglen til McDonalds' succes er en dygtig orkestrering på tværs af et netværk af strategiske leverandører, serviceudbydere og tusindvis af virksomheder og franchiseejede butikker verden over. Virksomheden eksperimenterer også med digitale forsyningskædekompetencer som augmented reality til at styre lagerrum, så medarbejderne kan bruge mere tid sammen med kunden", begrunder Stan Aronow.

- EST

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere