12.03.2018  |  Branchenyt

Nemmere andgang til HD-uddannelsens anden del

Indhold fra partner Hvad er dette?

Uddannelses- og relationschef Jakob Størling fra Danske Speditører er en glad mand i disse dage. Det skyldes, at Danske Speditører sammen med alle udbyderne af HD-uddannelsen er blevet enige om, at Eksamineret Speditør nu (næsten) giver adgang til HD 2 del.

- Den endelige bekræftelse kom, da HD´s fællesråd i sidste uge sagde ja et oplæg, som Danske Speditører har udarbejdet. Beslutningen er taget efter en længere dialog mellem CBS, Syddansk Universitet og Danske Speditører på baggrund af, at flere af vores medlemsvirksomheder har meldt om stigende interesse fra deres medarbejdere for at tage en HD. Det ønske kan vi nu imødekomme med afsæt i vores egen Eksamineret Speditør uddannelse, fortæller Jakob Størling.

Jakob Størling fortæller, at man starter med at tage de fire grundlæggende fag i Eksamineret Speditør- uddannelsen.

- Tager man fagene ”Erhvervsøkonomi”, ”Transportstyring i praksis”, ”Transport/Warehouse Management” og ”Transportjura”, er man godt på vej. Så skal man blot supplere med ”Global Økonomi”, som i dag er et valgfag på Eksamineret Speditør, og skrive en hovedopgave om en erhvervsøkonomisk problemstilling” for at komme videre”, siger Jakob Størling, der træffes på jst@dasp.dk

Fakta

De bærende elementer i Eksamineret Speditør er:

·         Erhvervsøkonomi 10 ECTS

·         Økonomistyring i praksis 10 ETCS

·         Transport/warehouse Management 10 ECTS

·         Transportjura 10 ECTS

De supplerende akademifag der skal tages, er:

·         Global Økonomi (valgfag Eksamineret Speditør)

·         Hovedopgave (Erhvervsøkonomisk problemstilling, hvor denne skrives under studieordningen for akademiforløbet i Økonomi- og ressourcestyring)

Under forudsætning af, at ovenstående krav er opnået, mangler den studerende Erhvervsret og Dataanalyse på hver 5 ECTS point samt Erhvervsøkonomisk metode også på 5 ECTS. Dvs. 15. ECTS point i alt. Disse fag skal tages på den skole, hvor den studerende ønsker at tage sin HD.

Danske Speditører håber, at denne genvej kan imødekomme både medarbejdernes og virksomhedernes ønsker om kompetenceudvikling. Det skal dog siges, at såfremt man ønsker en anden overbygning på Eksamineret Speditør, er der også mulighed for at tage vores nye Diplomuddannelse i Transport og Supply Chain optimering.

Læs mere om alle uddannelserne her

Mere fra Danske Speditører

Danske Speditører

http://www.dasp.dk/

Danske Speditører er brancheorganisation for en lang række medlemsvirksomheder, som planlægger og handler med transport- og logistikydelser som bindeled mellem handels- og fremstillingssektoren og transportindustrien. Medlemsvirksomhederne har mere end 8.000 ansatte. Foreningen er opdelt i 8 lokalforeninger. Foreningens sekretariat er beliggende i Børsbygningen ved Chr…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere