20.03.2020  |  Lager & distribution

Når COVID-19 udfordrer, skaber standarder sikkerhed

Indhold fra partner Hvad er dette?

GS1 spiller den samme rolle som altid. Men måske står gevinsten ved standarder endnu tydeligere i en tid som denne.

Vi køber større mængder ind per tur i supermarked i øjeblikket. Det betyder, at varerne forsvinder i et andet tempo end normalt fra lagrene og hylderne. Nogle forbrugere er bekymrede for, om der nu også bliver fyldt op igen med dagligvarer. I landets butikker knokler personalet - og medarbejdere påtager sig andre roller end normalt, for at få dagligvarehandlen til at glide.

GS1 spiller den samme rolle som altid. Men måske står gevinsten ved standarder endnu tydeligere i en tid som denne.

Vores opgave hos GS1 er at kunne sikre unik identifikation af produkter. Netop at kunne identificere produkter er alfa og omega, for at sikre en effektiv forsyningskæde, så produkter kommer effektivt fra producent til forbruger.

Men lige så vigtigt er det, at informationen om at produktet er solgt, også bliver opsamlet og kommunikeret retur til producenten. På den måde sikres det, at der fortsat bliver produceret varer og at forsyningskæden holdes i gang. Altså, at der i sidste ende er varer nok og varer til tiden, til forbrugerne.

Hele denne identifikation sker ved brug af stregkodenumre (GTIN), som kan ses under stregkoden. Faktisk er stregkodenummeret blot udtrykt i stregkoden, så den kan scannes. På den måde slipper medarbejderen for at skulle taste cifrene, hvilket tager tid og ofte afstedkommer fejl.

Heldigvis har det i de sidste 40 år været fast praksis, at hvis et produkt skal sælges i supermarked, så skal det være udstyret med et stregkodenummer med en nummerserie fra GS1. Du kan derfor være sikker på, at når du tager den sidste liter mælk fra kølemontren, så vil producenten allerede kort tid efter du har forladt butikken, være i gang med at sikre, at der også er mælk, næste gang du har brug for det.

Næste leverance er nemlig kun et stregkode-bip væk.

Tags: GS1 Denmark

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra GS1 Denmark

GS1 Denmark

www.gs1.dk

  • info@gs1.dk
  • 39278527
  • Vesterbrogade 149, 1620 København V

Vi hjælper virksomheder med at effektivisere deres forsyningskæde. Midlet er GS1 Standarderne for unik produkt-identifikation, automatiseret datafangst og datadeling.  

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere