20.03.2020 | Lager & distribution
Når COVID-19 udfordrer, skaber standarder sikkerhed
Indhold fra partner Hvad er dette?
GS1 spiller den samme rolle som altid. Men måske står gevinsten ved standarder endnu tydeligere i en tid som denne.
Vi køber større mængder ind per tur i supermarked i øjeblikket. Det betyder, at varerne forsvinder i et andet tempo end normalt fra lagrene og hylderne. Nogle forbrugere er bekymrede for, om der nu også bliver fyldt op igen med dagligvarer. I landets butikker knokler personalet - og medarbejdere påtager sig andre roller end normalt, for at få dagligvarehandlen til at glide.
GS1 spiller den samme rolle som altid. Men måske står gevinsten ved standarder endnu tydeligere i en tid som denne.
Vores opgave hos GS1 er at kunne sikre unik identifikation af produkter. Netop at kunne identificere produkter er alfa og omega, for at sikre en effektiv forsyningskæde, så produkter kommer effektivt fra producent til forbruger.
Men lige så vigtigt er det, at informationen om at produktet er solgt, også bliver opsamlet og kommunikeret retur til producenten. På den måde sikres det, at der fortsat bliver produceret varer og at forsyningskæden holdes i gang. Altså, at der i sidste ende er varer nok og varer til tiden, til forbrugerne.
Hele denne identifikation sker ved brug af stregkodenumre (GTIN), som kan ses under stregkoden. Faktisk er stregkodenummeret blot udtrykt i stregkoden, så den kan scannes. På den måde slipper medarbejderen for at skulle taste cifrene, hvilket tager tid og ofte afstedkommer fejl.
Heldigvis har det i de sidste 40 år været fast praksis, at hvis et produkt skal sælges i supermarked, så skal det være udstyret med et stregkodenummer med en nummerserie fra GS1. Du kan derfor være sikker på, at når du tager den sidste liter mælk fra kølemontren, så vil producenten allerede kort tid efter du har forladt butikken, være i gang med at sikre, at der også er mælk, næste gang du har brug for det.
Næste leverance er nemlig kun et stregkode-bip væk.
Denne artikel er en del af temaet Coronavirus
Branchenyt

Hvad har bilbatterier, brystimplantater, kaffekopper og flødeboller til fælles?
Det korte svar er GS1. Det lidt længere finder du i bunden af artiklen.
Indhold fra partner
Innovation

Ny undersøgelse: Smarte stregkoder minimerer madspild
Undersøgelse belyser positiv madspildseffekt ved implementering af smarte stregkoder (2D-stregkoder)
Indhold fra partner
Innovation

Dansk Retursystem og GS1-stregkoder i unik kombination
Dansk Retursystem har gennem bl.a. GTIN-, GLN- og GRAI-standarderne formået at få os alle sammen til IKKE at opfatte drikkevareemballage som affald. I Danmark indsamles nemlig hele ni ud af ti flasker, og det gør os til verdensmestre i pant- og retursystemer.
Indhold fra partner
Branchenyt

GS1 sætter standarden på Frode Laursens 166.000 kvm. store logistikcenter
Halvanden times kørsel fra København i et industrikvarter i den lille flække Åstorp blander mågeskrigene sig med lyden af kraftige motorer, når de mange lastbiler foran Frode Laursens logistikcenter, med tonstunge ladvogne zigzagger sig rundt.
Indhold fra partner
IT

Stregkoder kan guide danskerne gennem mærkningsjunglen
Snart får Danmark et statskontrolleret klimamærke, som kan oplyse og vejlede forbrugerne i forhold til, hvilke fødevarer der er klimavenlige. Men selvom klimamærket er en glimrende og nødvendig idé, vil det også gøre det mere komplekst at vælge varer i supermarkedet og kræve en ekstra indsats af forbrugerne.
Indhold fra partner
Branchenyt

- Målet er at få GRØD ud i hele verden
Lasse Skjønning Andersen har skabt en succesfuld forretning med ambitioner, der rækker langt ud over Danmarks grænser. Med skridtet ind i detailhandlen er han tættere på at realisere sine drømme om, at flere skal spise sundere.
Indhold fra partner