23.10.2014  |  Branchenyt

Min vej til SCM-jobbet: Jesper Kjær Jensen

Jesper Kjær Jensen, Global Graduate i Grundfos, mener, at SCM-tankegangen kan skabe store forbedringer for forretningen.

Hvilke forventninger har du til dit nye job?
At jeg skal være med til at bygge bro mellem de forskellige funktoner eller siloer i værdikæden.

Læs også: Min vej til SCM-jobbet: Kim Poulsen, KUKA 

Det er utrolig nemt at glemme den holistiske vinkel, når man står på produktionsgulvet og bliver bombaderet med hverdagens driftsopgaver. Her håber jeg at kunne bidrage med min teoretiske ballast om procesorienteret SCM-tænkning, der skal skabe værdi for den overordnede forretning.

Hvad består dit nye job i?
Graduate-programmet I Grundfos består af fire projekter på to år som bliver skræddersyet til min kompetence udvikling og Grundfos’ forretningsudfordringer. I de to første projekter har jeg arbejdet med henholdsvis produktion og planlægning.

I morgen rejser jeg til Brasilien i et halvt år for at optimere interne salgsprocesser i vores brasilianske salgsselskab. Det er spændende og udfordrende at komme rundt i de forskellige funktioner og erfare, hvor vanskeligt det kan være i praksis at implementere selv basale værktøjer, som vi har lært om på skolebænken.

Hvad kvalificerer dig til jobbet?
Jeg har en del relevant erhvervserfaring fra shipping trainee-uddannelse ved Maersk og studiejob i Metros supply chain planning afdeling, hvor jeg blandt andet deltog i forhandlinger med leverandører og optimering af processer.

Om Jesper Kjær Jensen

Uddannelse: Shipping trainee, Maersk Logistics og cand.merc. SCM fra CBS i 2013.

Seneste job: Studiejob i Metros supply planning-afdeling 2011-2013, trainee-job i Maersk Logistik 2006-2008.

Og så har jeg en bachelor fra Handelshøjskolen Aarhus Universitet og en cand.merc. i SCM fra CBS, som har givet mig grundigt indblik i SCM-tænkning og –værktøjer.

Hvad er dit bedste karriereråd?
Hårdt arbejde lønner sig. Det handler både om at lære ny faglig viden, men også om at have respekt for de mange typer opgaver, den daglige projektledelse bringer med sig.

Det er vigtigt at være målrettet og ambitiøs, men det er også vigtigt at være ydmyg i forhold til driften og den virksomhedskultur, man bliver en del af.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere