06.04.2021  |  Branchenyt

Millionbevilling muliggør nyt tech trans-samarbejde

Danmarks otte universiteter er dygtige til at forske i teknologi og innovation. Men der er et uforløst potentiale i Danmark, da ny teknologi ikke i høj nok grad kommer samfundet til gode. En bevilling på 75 millioner kroner fra VILLU FONDEN muliggør et tech transfer-samarbejde imellem universiteterne i håbet om at få flere virksomheder til at spire i de stærke forskningsmiljøer.

Danmark har et stort uforløst potentiale, når det gælder forretningsskabelse med afsæt i forskning. Det skal nyt samarbejdsprojekt mellem de danske universiteter nu være med til at lave om på. Projekt Spin-outs Denmark skal øge antallet og kvaliteten af forsknings- og teknologibaserede virksomheder og understøtte udviklingen af et nationalt økosystem af akademiske iværksættere.

VILLUM FONDEN har givet en femårig bevilling på i alt 75 millioner kroner til projektet:

”Vores bevilling til Spin-outs Denmark er næring til det økosystem, som får grundforskning til at vokse til anvendelse. Vi glæder os over at have muligheden for at støtte op om universiteternes prioriteter og håber, at samarbejdet mellem tech trans-kontorerne ved de danske universiteter vil styrke dem i arbejdet med at levere innovation, som kan hjælpe med at tilvejebringe løsninger på f.eks. klimaudfordringerne”, siger forskningsdirektør Thomas Bjørnholm.

Læs også: Universiteter lancerer nyt forskningscenter i digital teknologi

Syddansk Universitet (SDU) skal lede og drive projektet i et tæt samarbejde med landets øvrige syv universiteter:

”Vi har længe arbejdet for, at dette samarbejde på tværs af alle landet universiteter kunne blive til virkelighed. Det er et vigtigt og perspektivrigt projekt for Danmark, danske forskere og universiteter. Vi er derfor umådeligt glade for den flotte bevilling, som muliggør det. Jeg er overbevist om, at det ikke alene vil styrke samarbejdet universiteterne imellem, men også vil gavne hele samfundet i forhold til både iværksætteri, jobskabelse, innovation og kommercialisering af dansk forskning og viden”, siger Søren E. Frandsen, der er chef for SDU’s Research & Innovation Organisation (SDU RIO).

For at sikre projektets kvalitet og fremdrift bliver der nedsat et Advisory Board med erfarne internationale eksperter, repræsentanter fra Vækstfonden, Innovationsfonden, danske virksomheder og investorer, heriblandt Thomas Bjørnholm fra VILLUM FONDEN.  

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere