12.02.2018  |  Lager & distribution

Migatronic digitaliserer lager og produktionslogistik

Indhold fra partner Hvad er dette?

Danmarks største producent af svejsemaskiner Migatronic har valgt at implementere logistik-platformen LOGIA. Løsningen omfatter standardmodulerne lagerstyring, styring af lagerautomater, styring af materialeflow til produktion og integration til M3.

En omfattende analyse af Migatronics lager- og logistikprocesser har synliggjort et optimeringspotentiale, som de er i gang med at realisere. Investeringen i LOGIA er en strategisk beslutning i denne sammenhæng og løsningen erstatter den hidtil anvendte lagerstyringsfunktion i M3.

Migatronics lager omfatter flere manuelle lagerområder samt lagerautomater, og varerne er alt fra komponenter til produktionen, reservedele til after sales, og færdigvarer der skal serienummerstyres.

LOGIA sikrer, at processer bliver forenklet, og unødvendige håndteringer og registreringer elimineres. Som noget nyt skal lageret bl.a. servicere produktionen med materialer til produktionsordrer og opfylde kanban-plukkepladser via et elektronisk kanban-princip. Alt foregår online i LOGIA og alle lagerbevægelser registreres automatisk og i takt med de fysiske bevægelser.

Strategisk fokus bidrager til at løfte logistikken til næste niveau

”Lageret har højeste prioritet hos os. Det er forudsætningen for, at vi kan producere effektivt og levere til tiden. I og med at vi er en produktionsvirksomhed med flere arbejdscentre, har vi også en del forskellige lagerområder. Det har været en halvkompliceret og arbejdskrævende størrelse at holde styr på” udtaler Martin Svenningsen, Supply Chain Manager hos Migatronic og fortsætter:

”For godt et år siden valgte vi derfor at tage skeen i den anden hånd og igangsatte en analyse af vores interne logistik. Resultatet var ikke til at tage fejl af. Vi havde godt styr på det, men brugte al for mange ressourcer på noget, som med fordel kunne digitaliseres og automatiseres. Vi valgte derfor at investere i logistik-platformen LOGIA, som i dag styrer og koordinerer vores lagerområder – både manuelle som automatiske. 

Alt foregår digitalt – selv vores kanbankort er blevet elektroniske – så genopfyldning sker automatisk og alle varebevægelser registreres, når de sker. Det giver os fuld kontrol på vores beholdninger og sikrer at f.eks. pluk til produktion igangsættes til tiden i de respektive lagerområder. Derudover giver digitaliseringen os let FIFO- og holdbarhedsstyring og sikrer, at vi har fuld sporbarhed på både komponenter og færdigvarer.”

LOGIA-løsningen er blevet implementeret i etaper hen over 2017 og er pt. i drift på lagerautomaterne og i de fleste manuelle lagerområder. De sidste områder går i drift i løbet af foråret 2018.
 

Om Migatronic

Migatronic udvikler intelligent teknologi til manuel svejsning og automatiserede løsninger. Virksomheden producerer over 20.000 svejsemaskiner om året og har ca. 320 medarbejdere fordelt på det danske koncernsæde og produktionssted i Fjerritslev, salgsdatterselskaber i ti europæiske lande samt salgs- og produktionsselskaber i Indien og Kina.

Mere fra Logimatic

Logimatic

http://www.logiawms.dk

Logimatic udvikler, leverer og supporterer lagerstyringssystemet LOGIA. Det er en specialiseret løsning til lageret og indeholder de værktøjer, du behøver for at få det bedste ud af dine medarbejdere, udstyr, anlæg og lagerplads. Løsningen er 100% dansk og baseret på 30 års erfaring med lager og logistik. LOGIA…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere