07.05.2014  |  IT

Microsoft giver virksomheder ERP i skyen og på mobilen

Microsoft har lanceret en opdatering til Dynamics AX, som blandt andet betyder at virksomheder i transport- og logistiksektoren nu kan køre deres ERP-system og få indsigt i forsyningskæden på mobilen. Det giver bedre mulighed for at styre processerne og en sikker drift.

Microsoft har opdateret deres velkendte Dynamics-software til udgaven Dynamics AX 2012 R3.  Det betyder, at de danske ERP-brugere kan få glæde af nye funktioner inden for mobile applikationer og understøttelse i skyen. 

”Med den nye opdatering til Dynamics AX 2012 kan vores kunder se frem til en ERP-løsning, som giver brugere større mobilitet, udnytter mulighederne i skyen og hjælper virksomheder til at styrke sit engagement med sine kunder”, skriver Microsoft på deres blog, Microsoft mener.  

Læs også: Big data-specialister i en ud af fire virksomheder

De vigtigste nyheder i Dynamics AX-opdatering er blandt andet:

  • Mobile applikationer: Virksomheder kan nu udvikle og udrulle mobile applikationer, så brugerne kan tilgå Dynamics AX-funktioner direkte på tablets og smartphones, når de arbejder væk fra kontoret eller er på farten.  
  • Drift i skyen:  Virksomheder kan nu køre deres ERP-system på Microsoft Azure, hvilket giver sikker drift i skyen, herunder back-up af data og mulighed for at hente kritiske forretningsinformationer. 
  • Lifecycle Services: Virksomheder kan få service og support til bedre at planlægge, forudsige og reagere på ændringer i forretningen. Med Lifecycle Services kan IT-afdelingen i samarbejde med forretningen styre opgraderinger, roller og licensrettigheder, overvåge Dynamics AX-systemet, justere forretningsprocesser og nemt modtage support i skyen. 
  • Transport og logistik: Opdateringen indeholder også funktioner specielt udviklet til transport- og logistiksektoren, som giver bedre indsigt i forsyningskæden og bedre mulighed for at styre og standardisere processer

Return on investment på tre år
I forbindelse med Microsofts opdatering af Dynamics AX har it-giganten allieret sig med Forrester Consulting, som på vegne af Microsoft har foretaget en undersøgelse af de virksomheder, der benytter Dynamics AX. Undersøgelsen viser, at virksomhederne opnår pæne resultater i forbindelse med return on investment, og i gennemsnit er investeringen tilbagebetalt med 92 procent efter tre år. Det kan ifølge Forrester Consulting give gevinster for over 30 millioner kroner. 

Læs også: IFS lancerer et bredt udvalg af mobile løsninger

Hasse Bergman, CEO for Scales, der lever af at implementere ERP-løsninger hos virksomheder,  har store forventninger til Dynamics AX 2012 R3:

”Dynamics AX2012 R3 tilbyder afgørende produktivitetsfremmende muligheder indenfor benyttelse af mobile apps samt omkostningsbesparende muligheder for at udnytte Cloud-platformen Azure til drift af løsningen. Mange kunder har i længere tid efterspurgt mere transparente og kendte omkostninger, som med den nye opdatering er en de facto mulighed", siger  han til bloggen, Microsoft mener.

Hasse Bergman vurderer, at den største nyhed i Dynamics AX2012 R3 er introduktionen af det helt nye Warehouse Management System, som er fuldt integreret med meget avanceret funktionalitet til at understøtte processerne i hele distributionskæden.

-TK

Se undersøgelsen fra Forrester Consulting her:
 

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere