30.09.2013  |  Branchenyt

Mere gods i større danske havne i 2. kvartal 2013

Indhold fra partner Hvad er dette?

Godsomsætningen på større danske havne er stigende.

Netop offentliggjorde 2. kvartals tal fra Danmarks statistik bekræfter, at der igen er tegn på vækst i Danmark og en stigning i eksporten.
Danske Havne noterer sig med tilfredshed, at der er fremgang i godsomsætningen på de større danske havne. Størst fremgang er der for færgegodset, hvor der er en stigning på 8 pct. i omsætning af færgegods fra 1. til 2. kvartal 2013. Det betyder uafbrudt stigning siden 2. kvartal 2011. Også fragtskibsgodset stiger. Siden 1. kvartal 2013 er omsætningen steget med 3 pct. Det betyder, at fragtskibsgodsomsætningen nu er steget i fire kvartaler.
Det er også værd at bemærke, at de netop offentliggjorde tal fra Danmarks Statistik indikerer, at der igen er kommet gang i byggeriet. Omsætningen af kalk, cement og gips er bl.a. en af de godsarter, der er steget 57 procent siden første kvartal 2013. Det er ikke bare, fordi vinteren er omme. Godsomsætningen af disse varearter er på sit højeste i fem år, og har ikke siden 4. kvartal 2008 været højere.
Havnene er Danmarks porte til udlandet. 80 procent af dansk udenrigshandel går via danske havne. De mængder, der udskibes fra de større danske havne til udlandet, fortsætter med at stige. Fragtskibsgods er steget siden tredje kvartal 2011. Færgegods til udlandet har ikke været større siden 2. kvartal 2008.
Danske Havne glæder sig over de svage tegn på vækst og havnenes centrale rolle i fremgangen i den danske eksport.

For mere information kontakt:
Sekretariatschef, Tom Elmer Christensen, tec@danskehavne.dk, T: 21 20 88 89
Konsulent, Sofie Gravers Jacobsen, sgj@danskehavne.dk, T: 33 70 35 30

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere