05.04.2018  |  Branchenyt

MAN klar med elektrisk varevogn til bylevering

Køretøjsproducenten MAN sælger nu en 100 procent elektrisk varevogn. Det er et skridt på vejen mod en mere miljørigtig transport og nul-udledning.

MAN Truck & Bus er nu på markedet med en miljørigtig varevogn, der udelukkende kører på el og dermed skal være med til at sænke forureningen ved fragt i byområderne. 

Læs også: Elektriske lastbiler sparer DHL tusindevis af kroner

I over ti år har bus- og bilproducenten forsøgt at gøre transport og levering af varer mere klimavenlig. Særligt i storbyer kan det være en udfordring at finde fragtløsninger, der ikke går på kompromis med de mange beboeres generelle sundhed. Ved at trække på viden fra en række studier af bus- og lastbilbrancherne, giver MAN nu sit bud på en grøn transportløsning i form af modellen eTGE.

Varebilen har en rækkevide på 160 km og en kapacitet på 950 til 1.700 kg, hvilket gør den ideel til transportopgaver inden for korte afstande. Den er derfor særligt egnet til at køre i storbyområderne. Her er det estimeret, at den vil kunne dække 75 procent af den vigtigste trafik i byerne.

Storbyer i hele Europa bliver grønnere
Hos MAN er der store forhåbninger til det nye eldrevne transportmiddel. På samme måde som mobiltelefonen vil det før eller senere være naturligt at sætte det elektriske køretøj i et stik over natten, så det er klar til den følgende dag, lyder det fra producenten.

Den elektriske varebil er primært rettet mod flådekunder med skræddersyede transportbehov, og de første bestillinger er allerede kommet i hus. Storbyer i Tyskland, Østrig, Belgien, Frankrig, Norge og Holland vil være de første, der lægger veje til den nye lastbil. Planen er, at det grønne køretøj med tiden også skal ud på det danske marked. 

Læs også: Store sparepotentiale i grønne varebiler

Prisen forventes at ligge på ca. en halv million kroner, og ifølge MAN går vognen i masseproduktion fra juli.

- EST

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere