28.01.2013  |  Branchenyt

Mærsk Line har nået sin CO2-målsætning for 2020

Indhold fra partner Hvad er dette?

Mærsk Lines ambition om senest i 2020 at sænke CO2-udledningen med 25 procent fra 2007-niveauet er nået, oplyser rederiet.

Nu slår den rettidige omhu også igennem i verdens største containerrederis arbejde for at nedbringe sin udledning af CO2. Otte år før tid, melder Mærsk Line nu, at rederiet har reduceret sit CO2-udslip med 25 procent.  

“Vi er stolte af at ramme målsætningen otte år før tidsplanen. Det bekræfter, at vi er på rette spor. Og for at bevare momentum, hæver vi nu målet til en CO2-reduktion på 40 procent i 2020”, siger Morten Engelstoft, Chief Operating Officer i Mærsk Line.

Mærsk Lines fokus på energieffektivitet har ifølge Morten Engelstoft gjort virksomheden signifikant mere konkurrencedygtig på omkostningssiden.

”Og ved at sænke vores egen CO2-udledning har vi desuden nedsat vores kunders CO2-udslip ved at hjælpe dem med at nå deres egne CO2-mål”, siger han.  

CO2 skal indgå i købsbeslutningen
Via benchmarking-data er det muligt for alle Mærsk Lines kunder at sammenligne deres shipping-leverandørers CO2-performance. Eksperter fra Mærsk Line hjælper desuden kunderne med at implementere benchmarking-systemer for at gøre CO2 til en del af kundernes købsbeslutning.

”Vi oplever en øget miljømæssig opmærksomhed blandt vores kunder, så når vi forbedrer vores miljømæssige performance, forbedrer vi også forholdet til vores kunder”, siger Morten Engelstoft.

Det estimeres, at skibsfarten står for 90 procent af den globale varetransport. Selv om skibsfart er langt den mest energieffektive måde at transportere gods over lange afstande på, ligger containerskibenes bidrag til CO2 i atmosfæren på tre-fire procent af verdens totale CO2-udledning per år, oplyser Mærsk Line i en pressemeddelelse.   

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere