17.05.2018  |  Branchenyt

Mærsks regnskab viser milliardunderskud

Det nye kvartalregnskab fra A.P. Møller – Mærsk viser et milliardunderskud. Resultaterne er utilfredsstillende, siger selskabets topchef, Søren Skou.

Regnskabet for A.P Møller - Mærsks første kvartal er netop blevet offentliggjort, og her fremgår det, at selskabet har præsteret et underskud på 239 millioner dollars svarende til over 1,5 mia. kr., selvom omsætningen voksede med 30 procent.

Læs også: Mærsk vil sælge ud af sin kerneforretning

Underskuddet skal ses i forhold til et minus på $139 mio. (knap 880 mio. kr.) i samme periode sidste år.

Ifølge adm. direktør for A.P. Møller - Mærsk, Søren Skou, vidner den stigende omsætning om en god start på det igangværende år. Han fremhæver opkøbet af Hamburg Süd og lukningen af Mærsks olietransaktioner i marts som succesfulde tiltag. Nu satser man kun på transport og logistik.

Alligevel er direktøren skuffet over de røde tal på bundlinjen.

”Imidlertid var vores resultater på den korte bane utilfredsstillende, især den Ocean-relaterede del af vores forretning”, siger han.

Analytiker: Mærsk kan ikke længere holde sine omkostninger nede
Aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank mener, at forklaringen på de røde tal ligger i selskabets evne, eller mangel på samme, til at holde omkostningerne på et minimum. 

”Helt overordnet får Mærsk en vanskelig start på 2018, fordi omkostningerne i deres søfragtdivision er noget højere, end jeg og resten af analytikerkorpset havde ventet”, siger han til DR og tilføjer:

”Vi er vant til at se, at Mærsk er verdensmester i omkostningskontrol og et af verdens bedste rederier til at tjene penge. Men det er de ikke i øjeblikket”.

Rederiet har i en årrække været udfordret af faldende fragtpriser og høje brændstofpriser. Det betød at Mærsk afsluttede 2017 med et årsregnskab i minus og kunne berette om et samlet tab på 7 milliarder kroner.

Læs også: Mærsk starter nyt projekt mod madspild

Mærsk forsøger nu at forbedre sin resultater med en række kortsigtede initiativer, så selskabet igen bliver profitable, lyder det i kvartalsregnskabet.

- EST

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere