22.10.2021  |  Branchenyt

Mærsk indgår global end-to-end logistikaftale med Danish Crown

A.P. Møller – Mærsk indgår eksklusiv aftale med slagterikoncernen Danish Crown om global fragt fra end-to-end. Den treårige slutaftale dækker alle Danish Crowns forretningsenheder og leverer løsninger på havtjenester, indlandslogistik og koldkædelogistik.

En ny global aftale mellem A.P. Møller – Mærsk og Danish Crown trådte i kraft d. 1. oktober, som betyder at rederiet og logistikgiganten Mærsk nu leverer transportløsningerne, der får tonsvis af kød fra slagteriet og ud til forbrugerne.

"Vi glæder os til at blive valgt som Danish Crowns største logistikvirksomhed. Fødevareforsyningskæden er meget krævende, men vi vil arbejde hårdt for at levere hurtige, pålidelige og dynamiske forsyningskædeløsninger til Danish Crown som en moderne end-to-end logistikvirksomhed med fuldt kontrollerede aktiver", siger  Vincent Clerc, der er Executive Vice President og CEO Ocean and Logistics hos A.P. Møller – Mærsk i en pressemeddelelse.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Den treårige slutaftale dækker alle Danish Crowns forretningsenheder og leverer løsninger på havtjenester, indlandslogistik og koldkædelogistik. Adgang til den digitale forsyningskædeplatform Tradelens, som understøttes af blockchain-teknologi, er også en central del af aftalen. 

Læs også: Mærsk frasælger sin containerproduktion som led i en større omlægning

Som en af de største fødevareeksportører i verden værdsætter Danish Crown et aktivt partnerskab med en logistikleder som Mærsk, der kan accelerere deres forretning og reducere kompleksiteten. 

"Gennem ren og skær forretningsstørrelse og det omfattende netværk kan Mærsk tilbyde en pålidelighed i vores forsyningskæder, som vores kunder i stigende grad efterspørger. Samtidig får vi en partner i Mærsk, der forstår og prioriterer vigtigheden af et aktivt samarbejde i vores daglige forretning. Dette tætte samarbejde er nøglen og vil i sidste ende servicere vores kunders behov", udtaler Jais Valeur, koncernchef i Danish Crown, der er en af verdens største eksportører og den største leverandør af svinekød i Europa.

Danish Crown Group er også den største kødforarbejdningsvirksomhed i Europa, og Danish Crown Beef er en central aktør på det europæiske oksekødsmarked, mens koncernens handelsselskab ESS-FOOD sælger og distribuerer friske og frosne fødevarer verden over. Aftalen omfatter endelig DAT-Schaub, som er en global markedsleder inden for hylstre til pølseproduktion over hele verden. 

Læs også: Mærsk indgår aftale om grøn e-methanol til verdens første CO2-neutrale containerskib

Med en betydelig eksport til Asien og en voksende forretning i både Nord- og Sydamerika er det afgørende for Danish Crown at sikre en fleksibel og robust forsyningskæde for at understøtte deres forretningsbehov og opfylde deres bæredygtighedsmål. 

"Der er ingen tvivl om, at Mærsk står i spidsen for omstillingen til bæredygtighed inden for containerlogistik, hvilket i høj grad er i overensstemmelse med vores egne ambitioner om at blive verdens mest bæredygtige kødleverandør i 2030. Mærsk er et naturligt valg for Danish Crown, da vores kunder forventer, at vi kan påtage os ansvaret for alle forretningsaktiviteter i fødevareforsyningskæden lige fra den danske landmand til middagsbordene i Shanghai, Tokyo eller New York", tilføjer Jais Valeur.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere