04.02.2019  |  Branchenyt

Månedens karriereprofil: Ullrich Mau-Hansen, Jungheinrich

Produktmanager i truckfabrikanten Jungheinrich, Ullrich Mau-Hansen, holder meget af at kunne være med til både at udvikle og sælge nye redskaber, med dialog såvel internt som eksternt.

Hvorfor har du valgt SCM-vejen?
Jeg har en praktisk uddannelse som maskiningeniør, og efter at have været i militæret stod jeg i en god situation i slutningen af 1980’erne, hvor jeg kunne vælge mellem tre-fire forskellige job, og så faldt valget på Jungheinrich, hvor jeg har været lige siden.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I de første ca. 10 år arbejde jeg med at designe masterne på de forskellige trucks, og siden har mine opgaver så udvidet sig. Som produktmanager for vores junior order pickers har jeg i dag ansvar for både fremstillingsproces og specifikationer, og kontakten til kunderne, som vi får input fra, vi kan give videre til designerne. Derudover er jeg også med til markedsføring, messer og lignende.

Hvad er det bedste ved din dagligdag inden for SCM?
Netop det med at jeg både er en del af salg og udvikling af de her produkter, giver mig et rigtig godt link mellem alle leddene i processen fra undfangelse af koncept til færdigt maskineri, og det er meget tilfredsstillende. Som ingeniør kunne jeg godt savne kontakten med kunderne og at høre, hvad modtagerne egentlig synes om det, man går og laver, så det er skønt at få med. Den megen dialog og support frem og tilbage gør også, at der ikke er nogen monotoni i hverdagen.

Hvilket job har du om fem år?
Nu nærmer jeg mig 30 år i Jungheinrich, så jeg tør godt love, at jeg stadig er i selskabet til den tid. Jeg er rigtig glad for min position og har ikke brug for at avancere yderligere og påtage mig eksempelvis bestyrelsesarbejde, så jeg ser mig ikke i en ny del af forretningen. Derudover bliver jeg også snart 60, så pensionen er jo efterhånden ikke så langt væk.

Om Ullrich

Uddannelse: Maskiningeniør ved Hochschule für Angewandte Wissenschaften Hamburg (HAW Hamburg)

Tidligere job: Forskellige funktioner i Jungheinrich siden november 1989.

Hvad er dit bedste karriereråd?
Følg din mavefornemmelse og foretag noget, der gør dig glad, og hvor du kan have det sjovt. Det gjorde jeg selv for snart 30 år siden, og det fungerer stadig. Og lad være med at blive vred, hvis din karriere måske ikke lige former sig, som du havde håbet på ift. forfremmelser etc. Brug det i stedet konstruktivt til at udvikle dig selv.

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere