28.07.2015  |  Strategi & ledelse

Lean øger produktiviteten markant hos Lemvigh-Müller

Takket være DI’s leanmodel er produktiviteten på fem år løftet med 80 procent på to af grossisten Lemvigh-Müllers centrallagre.

Grossisten Lemvigh-Müller har øget produktiviteten på sine centrallagre i Kolding og Odense med 80 procent på fem år, skriver dagbladet Børsen.

De første år var det finanskrisen, der medførte, at Lemvigh-Müller måtte effektivisere, men i de senere år har grossisten arbejdet efter Dansk Industris (DI) guide til driftsledelse. Guiden bygger på den japanske produktionsmodel lean.  

"Vi har hvert år kunnet øge produktiviteten med 5 til 10 pct., som alene kan tilskrives leanmodellen. Det har været en fantastisk rejse med kombinationen af praktik og teori”, siger underdirektør i Lemvigh-Müller Michael Bjerre til Børsen.

Bestående kulturændring
At leanmodellen fortsætter med at kaste forbedringer af sig, skyldes, at den er en vedvarende kulturændring, hvor andre effektiviseringsprojekter typisk har en slutdato.  

Større tilfredshed og mindre sygefravær blandt medarbejderne samt en eliminering af arbejdsulykker er ifølge Michael Bjerre også blandt resultaterne.

Der bliver plukket omkring 20.000 ordrer dagligt på de to lagre og klokken 20 kører lastbilerne varerne ud, så de er fremme på byggepladserne senest klokken syv næste morgen. Fejl og mangler bliver korrigeret hurtigst muligt, som regel ved at sende en taxa ud til byggepladsen.

"Leanmodellen har halveret antallet af fejl, der nu er cirka 40 om dagen, og det batter på bundlinjen", siger Michael Bjerre til Børsen.

Læs mere om DI’s leanmodel her.

- JKK 

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere