01.06.2023  |  Branchenyt

Lastbilproducent lander kæmpe kommerciel ordre på elektriske lastbiler

Volvo Trucks har underskrevet en hensigtserklæring om at levere 1.000 elektriske lastbiler fra nu og frem til 2030 til Holcim, der er en af verdens største udbydere af byggeløsninger inden for bygninger, anlæg og infrastruktur. Handlen er den hidtil største kommercielle ordre på Volvos elektriske lastbiler, og de første 130 lastbiler vil blive leveret allerede i 2023 og i 2024.

Holcim er en global producent af byggeløsninger med hovedkontor i Schweiz. Virksomheden og dens entreprenører er blevet enige med Volvo Trucks om planlægning af udbredelse af 1.000 elektriske Volvo-lastbiler på tværs af Holcims aktiviteter i Europa fra nu og frem til 2030.
De første 130 elektriske Volvo FH- og Volvo FM-lastbiler i ordren vil blive leveret i blandt andet i Frankrig, Tyskland, Schweiz og Storbritannien i løbet af fjerde kvartal i år og i hele 2024. Aftalen er et resultat af et bredt partnerskab mellem Holcim og Volvo Group.

Læs også: Eksport af grøn energiteknologi støttes massivt

“Langsigtet samarbejde og en stærk forpligtelse til virkelig at gøre en forskel er afgørende for at gøre store CO2-reduktioner til virkelighed. Jeg er meget stolt af det partnerskab, vi har udviklet med Holcim, og de resultater, vi opnår sammen”, siger Martin Lundstedt, President & CEO for Volvo Group.

“Den grønne omstilling mod nul-udledning af CO2 kræver dybt samarbejde på tværs af værdikæderne. Vi er glade for at samarbejde med Volvo om at opnå vores mål om inden 2030 at have 30 procent elektrificerede lastbiler i vores flåde i vores europæiske logistikoperationer”, tilføjer Jan Jenisch, bestyrelsesformand og administrerende direktør for Holcim.

Ved at erstatte 1.000 eksisterende Volvo FH-diesellastbiler med Volvo FH Electric-lastbiler, der oplades med grøn elektricitet, kan CO2-udledningen ved kørsel på tilsvarende ruter reduceres med op til 50.000 tons CO2 årligt.

- PiB

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere