14.03.2023  |  Innovation

Løvinde fra TV blev opsøgt af 3D-print virksomhed

Det var ikke pengene, men erfaringen, som LAB3D jagtede i dette års sidste afsnit af Løvens Hule. De to unge stiftere gik efter at få Louise Herping Ellegaard med i deres virksomhed, der 3D-printer produkter. Investeringen på 300.000 kroner fra Louise Herping Ellegaard skal blandt andet hjælpe LAB3D med at skalere udlejningen af 3D-printere og -software til skoler.

I sæsonens sidste afsnit af Løvens Hule lykkedes det de to stiftere af LAB3D Andreas Soll og Tobias Schjønberg at ramme lige midt i skiven med deres pitch. De to iværksættere kunne nemlig forlade programmet med præcis den investor, de gik efter. Således forlod Louise Herping Ellegaard programmet med en ejerandel på 20 procent af den blot fire år gamle virksomhed.

LAB3D er specialister i 3D-print og har med stor succes skabt en overskudsgivende forretning med produktion af produkter i 3D-print. Virksomheden, der i 2022 omsatte for 3,5 millioner kroner, står nu på tærsklen til et nyt eventyr. De to stiftere på henholdsvis 23 og 24 år har således sideløbende med prototypeproduktionen udviklet en pakkeløsning med 3D-printere og cloudbaseret 3D-software, som skal sælges på abonnementsbasis til skoler. Løsningen er siden 2019 blevet testet af adskillige skoler, og interessen er enorm.

”Vi elsker 3D-print, og vores ambition er at gøre teknologien tilgængelig for alle. Derfor fokuserer vi på skolerne for ad den vej at styrke teknologiforståelsen hos elever og undervisere. Vi er de eneste på markedet, der tilbyder en abonnementsbaseret løsning, og tilbagemeldingerne fra skolerne er, at det er den rette model. Af den grund er det en kæmpe gevinst for os at få Louise Herping Ellegaard ind som medejer. Hun har meget stor erfaring med salg af abonnementsløsninger til skoler, så både som investor og sparringspartner får hun meget stor betydning for væksten i vores virksomhed”, siger CEO og medstifter af LAB3D Andreas Soll, der forventer at LAB3D omsætter for 5,5 millioner kroner i år, hvor der for alvor skrues op for indsatsen over for skolerne.

De to stiftere fastholder dog produktionen, og LAB3D vil således hvile på to forretningsben.

”Vi mener, vi kan levere mest value for money, når vi selv arbejder med teknologien. På den måde kan vi løbende forbedre løsningen og tilbyde vores abonnementskunder et optimalt produkt. Samtidig kan vi vise, hvad man kan bruge 3D-print til”, siger Tobias Schjønberg, medstifter af LAB3D, der blandt andet har brugt 3D-teknologi til at producere smarthome-produkter, der sælges hos A.O. Johansen, Proshop og flere andre steder.

Læs også: Nyt blåt pulver rykker grænser for 3D-print

LAB3D har eksklusivitetsaftaler med 3D-printerproducenter, og printerne er baseret på open source-teknologier, som Andreas Soll og Tobias Schjønberg har videreudviklet. Softwaren bliver kodet hos en ekstern partner, ligeledes på en eksklusivaftale.

”Jeg er meget begejstret for at blive en del af teamet, og jeg ser frem til at bidrage med al den viden og erfaring, jeg har fra e-læringsplatformen Clio, som også blev solgt på abonnement til skoler. Jeg synes, det er super godt set af Andreas og Tobias, at skolerne skal leje 3D-printerne og få serviceaftale, software og undervisningsforløb med i købet, så printerne ikke bare står i et hjørne og samler støv. I efteråret var jeg så heldig at være med ude i en kommune og se Andreas og Tobias præsentere deres løsning, og at se lærerne få ild i øjnene vidner bare om, at jeg ikke er den eneste, der kan se det fantastiske i LAB3D”, siger investor Louise Herping Ellegaard.

- PiB

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere