07.02.2023  |  Strategi & ledelse

Krav til bæredygtighedsrapportering stiger

Fremover vil virksomheder være forpligtede til at rapportere om bæredygtighed på en helt ny måde. Rapporteringen skal skabe gennemsigtighed på markedet inden for områderne ”Environment”, ”Social” og ”Governance”, også benævnt ”ESG”.

Den 28. november 2022 blev direktivet for virksomheders bæredygtighedsrapportering (CSRD) endeligt vedtaget. Samtidig er de 13 generelle standarder - European Sustainability Reporting Standards (”ESRS”) - som virksomhederne skal rapportere efter, blevet færdigbehandlet og forventes endeligt godkendt i maj/juni 2023.

Direktivet og standarderne betyder, at det bliver lovpligtigt for større virksomheder at rapportere inden for rammerne af ESG. Den omfattende rapportering vil berøre alt fra klima og miljø til diversitet, arbejdsforhold, ledelse og meget andet.

Læs også: Omfattende samarbejde om bæredygtighedhttps://scm.dk/omfattende-samarbejde-om-b%C3%A6redygtighed

Selvom rapporteringen i første omgang kun omfatter de største virksomheder, vil de fleste virksomheder blive påvirket indirekte. DI anbefaler, at virksomheder forbereder sig allerede nu.

- PiB

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere