25.06.2020  |  Branchenyt

Kom i gang med at optimere din konvertering (CRO) i 3 trin

Indhold fra partner Hvad er dette?

Har du et website eller en webshop, der ikke genererer de indtægter, du forventede? Måske har din organisation en forældet e-handelsplatform og har en overbelastet IT-afdeling?

Af: Kasper Emil Hansen, Business Development Director, Columbus.

Så skal du i gang med Conversion Rate Optimization (CRO). Hvis du arbejder med CRO, kan du øge salget i din webshop uden at starte et stort it-projekt - og det er let at komme i gang.

Hvordan fungerer CRO?

Som du nok ved, er der tre drivkræfter, der påvirker, hvordan din e-handel performer; den mængde trafik, du fører til din webshop, den gennemsnitlige ordreværdi og din konverteringsgrad. Punktet med konverteringsoptimering (CRO) består i at få de besøgende, der besøger din webshop til rent faktisk at købe, eller til at konvertere.

Mange gange skyldes en konvertering en kombination af flere faktorer, såsom det rigtige produkt til den rigtige pris, at produktet er tilgængeligt og leveret på den måde, kunden ønsker. Lidt firkantet sagt kan man sige, at hvis du vil arbejde med CRO, skal dine optimeringsaktiviteter øge ​​disse faktorer.

1. Analysér brugerdata og find muligheder for forbedring

CRO handler om at se nærmere på de data, du har indsamlet fra besøgende, der har været i kontakt med din webshop. Det kan udføres enten med forskellige måle- og analyseværktøjer eller med markedsundersøgelser, kundeundersøgelser og dybdegående interviews. De mest enkle og -forståelige brugerdata findes normalt i Google Analytics.

Du kan hurtigt finde flere forbedringsområder ved at foretage en analyse af dit website. Når du optimerer på dette, påvirker du enten mængden af ​​trafik, din ordreværdi eller din konvertering. Dette kan være alt fra forenkling af check-out til identifikation af, hvilke sider der har lav sideværdi eller højere afvisningsprocent end gennemsnittet. Opret en liste over idéer og forslag til forbedringer. Start med de sektioner på websitet, der har flest besøgende.

2. Vælg hvilke sider vil du begynde med?

På din Google Analytics-konto kan du nemt se, hvilke kilder der fører mest trafik til din webshop. Del disse oplysninger med marketingafdelingen, så de kan sikre, at planlagte kampagner peger på relevante destinationssider. Foretag ikke den samme fejl som så mange andre: Køb ikke annoncekampagner, der kun peger på hjemmesiden for e-handel eller til en midlertidig kampagneside uden en fungerende sidestruktur. Arbejd hellere med at rangere højt i Googles organiske søgeresultater.

Sider, der er relevante for brugeren, konverterer generelt bedre end gennemsnittet af websiderne. Og en side med både høj relevans og høj konverteringsgrad fører automatisk til højere kvalitet - og højere rangering.

Sørg for, at du arbejder tæt på din salgs- og marketingafdeling. Vælg nogle sider i din webshop, som I skal optimere sammen, for at opnå den bedste effekt. Fokusér på at skabe godt og relevant indhold og arbejd med CRO på udvalgte sider. Lad derefter marketingteamet føre trafik til de optimerede sider.

3. Tænk småt og iterativt med brugere, der tester

Prøv at holde ambitionsniveauet lavt for de optimeringsinitiativer, du vil teste. Risikoen er ofte så stor, at du går for hurtigt frem med nye CRO-initiativer. Det er sjovt at udtænke nye løsninger for de problemområder, der er identificeret i webshoppen. Ellers så kig på, hvad konkurrenter gør i samme eller nærliggende brancher og "kopiér" en idé, som du synes er god.

Men din virksomhed er unik. Din brandstrategi og dit tilbud adskiller sig fra dine konkurrenters. Derfor kan du ikke kommunikere eller konkurrere på samme måde som konkurrenterne. Arbejd med dine egne hypoteser om, hvad der skal ændres, og hvorfor. Test dig derefter frem til, hvad der fungerer optimalt ved at foretage små ændringer ad gangen på én side - og lad dine besøgende beslutte, om det bliver bedre eller værre.

Der er ingen magisk formel for, hvordan et konverteringssite ser ud. I stedet handler det om altid at være lydhør over for, hvordan brugerne opfører sig, og at have en intern proces, der understøtter konstant test og læring i organisationen.

Sådan opnår du den største effekt med CRO

Ved at minimere eller forenkle de dele af din webshop, som besøgende hovedsageligt har problemer med, opnår du den største effekt med CRO. Husk: For at din CRO skal lykkes, har du brug for kvalitetsindhold, et forståeligt design, hurtige sidevisninger og et responsivt design. Disse faktorer påvirker både din konverteringsfrekvens og din evne til at rangere højere i organisk trafik (SEO).

Prøv også at læse vores e-bog: Tre veje, der driver relevant trafik til din e-handel.

Download 'Tre veje, der driver relevant trafik til din e-handel'

Mere fra Columbus Danmark

Columbus Danmark

http://www.columbusglobal.dk

Columbus hjælper virksomheder i den digitale transformation af deres forretning ved at øge værdien af deres ERP-investering. Vi udvikler og implementerer vores løsninger baseret på innovative platforme der accelererer digital transformation og ROI. Vi minimerer risici forbundet med at implementere, opgradere og udskifte eksisterende ERP-systemer. Vi leder vores kunder med best practice services og…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere