23.11.2016  |  Lager & distribution

Janus Friis-robotter skal levere varer i to amerikanske byer

Skype-milliardæren Janus Friis’ Starship-robotter kommer nu til at køre rundt med varer på amerikansk grund. Robotterne har nemlig fået grønt lys til at bringe varer ud i to amerikanske byer.

Den danske iværksætter Janus Friis, som bl.a. står bag milliardforetagenet Skype, har sammen med makkeren Athi Heinla udviklet robotprojektet Starship. Robotterne er selvkørende og kan udbringe dagligvarer og pakker på op til 10 kg. via en app.

Og nu kommer robotterne til USA. Janus Friis og Athi Heinla har nemlig fået grønt lys til at kunne lade robotterne bringe varer ud til indbyggere i de to amerikanske byer Washington D.C. og Redwood City, Silicon Valley.

Læs også: Skype-milliardær bruger robotter til udbringning

Samarbejdet sker som led i et internationalt testprogram, der allerede har haft stor succes i flere europæiske byer, bl.a. London, Düsseldorf, Hamburg, Bern og Tallinn.

Startship-robotterne er de første af sin slags til at levere mad, medicin og pakker til slutkunder. Budrobotterne har foreløbig kørt over 20.000 km rundt omkring på kloden i 16 forskellige lande og 58 byer. På vejen har de mødt over to mio. mennesker.

Læs også: Robotbude drøner nu rundt i Londons gader

Firmaet melder desuden ud, at kommercielle partnere for det amerikanske testprogram snarest vil blive annonceret. Det sker efter, at Starship allerede har offentliggjort europæiske partnere, som bl.a. tæller Just Eat, Swiss Post, Hermes og Metro Group.

- KLZ

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere