18.11.2014  |  Innovation

Hvordan kan Slim4 bruges i Sales & Operation Planning processen (S&OP)?

Indhold fra partner Hvad er dette?

Vores kunder spørger os ofte om hvordan Slim4 kan bidrage til deres Sales & Operation Planning (S&OP) proces. Vi spørger dem derefter om følgende: Hvad er målet for jeres S&OP proces?

S&OP processer handler om mennesker. Forskellige interessenter fra forskellige områder af virksomheden, som alle ønsker at indgå en aftale om den forretningsstrategi, der skal eksekveres. Sammen stræbers der om at finde en balance mellem udbud og efterspørgsel, imens potentielle huller identificeres. 

S&OP: den bedste måde at opnå konsensus på

De forskellige funktionelle ledere har mange forskellige prioriteter, og dermed også forskellige fokusområder. Men når der skal bestemmes forretningsstrategier der påvirker flere dele af organisationen, er det vigtigt med én overordnet aftale. Hvor skal I hen? Opnår I virksomhedens mål? Og hvad er de fælles udfordringer?

Den bedste måde at opnå konsensus på, er en S&OP proces. En proces I er nød til at fodre med pålidelige data. Data der kan understøtte det I siger, eller det I ønsker at opnå:

-    Data der afspejler det nutiden
-    Data der forecaster fremtiden
-    Data der simulerer fremtiden

Slim4 giver dig support på vejen mod succes

På et tidspunkt, har I bestemt, hvad I ønsker at opnå:

-    I har valgt en strategi 
-    I har sat klare målsætninger
-    I har konverteret strategi og målsætninger til data

Nu ved I hvor I ønsker at være. Det er tid til at omdanne strategi til praksis og følge vejen mod succes. På dette tidspunkt, kan Slim4 give jer support. Baseret på historisk efterspørgsel og afvigelsesrapporter, kan softwaren vise fortiden, nutiden og fremtiden i form af pålidelige data. Derudover er Slim4 en kraftfuld regnemaskine, som kan hjælpe jer med at simulere konsekvenserne af de beslutninger I planlægger at tage. Med hjælp fra Slim4, vil I være i stand til at tage beslutninger der er baseret på simuleringer. 

S&OP processer med support fra Slim4

-    Produkt portefølje planlægning
I Slim4, er denne månedlige tilbagevendende opgave støttet af en seks-fase model, hvori der er et klart skel imellem produkter i de forskellige stadier af livscyklussen. 

-    Efterspørgsels planlægning 
Forecast modulet i Slim4 beregner forecastet ved hjælp af forskellige statistiske modeller som tager hensyn til den historiske efterspørgsel og efterspørgsels klassifikationen af artikler.  

-    Forsynings planlægning
I Slim4 er lagerplanlægning et stærkt ”Distribution Requirement Planning” (DRP) modul, som giver jer mulighed for at beregne en lagerbeholdningsplan og netto kravene. 

Opnå konsensus

En del af en solid S&OP proces er et månedligt møde mellem de forskellige afdelinger omkring produkt portefølje planlægning, efterspørgsels planlægning og forsynings planlægning. I løbet af sådan et møde bliver forventninger diskuteret og potentielle huller bliver identificeret. Hver deltager præsenterer hans eller hendes ideer, med henblik på at lukke hullerne og komme tilbage på rette spor mod succes. De tre planer vedrørende portefølje styring, salgs styring og forsynings styring er kombineret i en månedlig ledelses gennemgang/evaluering som har til hensigt at udmunde i én generel konsensus plan. Slim4 kan give jer support med at opnå en konsensus plan, der er baseret på rette data omkring datiden, nutiden og fremtiden. Med andre ord er Slim4 med til sikre jer, at overordnet beslutninger træffes på baggrund af fakta og ikke følelser. 

Mere fra Slimstock Nordic

Slimstock Nordic

https://www.slimstock.com/en-us/

Simplificér det operationelle indkøb med automatiske og optimerede forecast- og lagerberegninger. Slim4 er det nye Indkøbssystem der kan sikre en høj servicegrad samtidigt med at lagerbeholdningen ikke følger med op.  Resultater fra mere end 600 kunder globalt sikrer din virksomhed et seriøst alternativ til eksisterende indkøbsprocesser…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere