26.11.2019  |  Branchenyt

Herlev Hospital sætter test af varerobotter på standby

En test med selvkørende robotter er sat på pause på Herlev Hospital. Robotterne havde svært ved at navigere på hospitalets gange. Man forventer dog, at de bliver klar til næste år.

For fem år siden investerede Herlev Hospital i 11 robotter, som skulle testes på hospitalets gange, inden en ny varemodtagelse åbner i 2020.

Læs også: Supersygehusenes automatiske fremtid

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Nu har hospitalet dog sat sine test med de automatiske varerobotter, der kan hente og aflevere medicin, mad, sengetøj og affald på pause.

Det skriver dr.dk og forklarer, at pausen skyldes, at maskinerne havde svært ved at navigere på gangene.

”Det var simpelthen for mange forstyrrelser. Blandet trafik fra mennesker og sidegange forvirrede robotterne, så de stoppede og holdt op med at fungere”, siger vicedirektør på Herlev-Gentofte Hospital, Jan Toftholm, til dr.dk og tilføjer:

”Set i bakspejlet var vi nok for ambitiøse. Vi forsøgte at sætte skub i projektet, men var nok for tidligt ude”.

På Herlev Hospital forventer man nu, at maskinerne først næste år er klar til opgaven.

Teknologi bliver hurtigt for gammel
Når de 11 nuværende robotter igen skal ud at køre næste efterår, risikerer de til gengæld at være teknologisk bagud. Udviklingen går nemlig stærkt, når det handler om den slags maskiner.

”Det er en generel forældelse af den slags ting. Det er ligesom eksempelvis computere. Der vil være en udvikling af batterier og sensorer, som gør, at en nyere sandsynligvis vil være bedre”, siger Nils Axel Andersen, lektor på Institut for Elektroteknologi på DTU, til dr.dk.

På Herlev Hospital er man ikke bekymrede for, at robotterne vil være for gamle til opgaven, når de efter planen skal være en del af den nye varecentral i efteråret 2020.

”Robotten i sig selv er der ikke noget galt med, selvom den er fem år gammel, men softwaren skal opdateres. Sammen med leverandøren er vi ved at skifte software og programmere dem, så de kan køre på gangene ved det nye hospital”, siger vicedirektør Jan Toftholm til DR.

Læs også: AGV-Sally er truckens autonome alternativ

Robotterne bliver nu testet af leverandørens teknikere på et lukket område, inden de igen bliver sluppet løs på gangene.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere