10.05.2021  |  IT

Fremtidens ERP skal gøre virksomheder selvlærende, intelligente og bæredygtige

SAP vil ikke nøjes med at tilføre kunstig intelligens til virksomheders ERP-systemer. Den globale it-gigant vil transformere virksomhederne til selv at blive ’kunstigt intelligente’. Visionen er agile, intelligente og selvlærende systemer, der optimerer egne processer samt arbejder tættere sammen med andre dele af den samlede værdikæde. Og så skal de være bæredygtige i deres kerne.

”What’s good for the planet, is good for business”, citerer Jesper Schleimann fra World Economic Forum samtidig med, at han introducerer den tredobbelte strategimodel, som SAP ønsker at understøtte sine kunder i at opnå. Han er Chief Strategy & Innovation Officer for SAP EMEA North, og de tre dimensioner i strategimodellen er:

• Toplinjen: Innovation af forretningsmodellen.
• Bundlinjen: Operationel excellence.
• Den grønne linje: Bæredygtighed.

Jesper Schleiman holder oplæg på online arrangementet SAP Excellence Day 21, og ordet AI er det meget gennemgående ord for SAPs nye visioner, som han præsenterer under titlen: ”Reinvent the way business run”.
Han fortæller, at kunstig intelligens opstiller nye regler for, hvad en forretning kan præstere. Det muliggør, at virksomheder kan erstattet traditionelle ’operating models’ med digitale ’operating models’, der har potentiale til at servicere 10 gange så mange kunder med 10 gange færre medarbejderressourcer. Kunstig intelligens kan ifølge Jesper Schleiman fjerne flaskehalse i læring, skalering, rækkevidde og processer samt altså mangedoble produktiviteten.

Tættere samspil i forsyningskæderne
Mere specifikt beretter han, at næste generations ERP-system vil blive drevet af følgende seks elementer:

1. Data som central værdiskaber.
2. Brugercentrerede grænseflader.
3. Dyb vertikal integration.
4. Næste generations analyseværktøjer og kunstig intelligens.
5. Let og hurtig implementering og udvidelsesmulighed.
6. Fra abonnement til resultatskabelse.

Jesper Schleiman citerer IDC Future Scape for følgende: “65 procent af verdens bruttonationalprodukt vil være digitaliseret i 2022”. En af konsekvenserne af den øgede digitalisering og øget brug af kunstig intelligens i systemer som SAP er mere intelligente netværk i forsyningskæderne, hvor punkt-til-punkt forbindelser vil blive erstattet af det Jesper Schleiman kalder ”vibrant network of interconnected intelligent enterprises”. Effekten er højere gennemsigtighed, tættere samarbejde samt mere fleksibilitet og agilitet i de samlede forsyningskæder.

Selvlærende og selvregulerende
Jesper Schleiman taler om, at fremtidens virksomheder og forsyningskæder nok vil være præget af det, vi i flere år har kaldt ”business process excellence”, men at de også vil være præget af ”business process intelligence”, der er understøttet af kunstig intelligens.

Med det mener han, at virksomheder, forsyningskæder, produkter, serviceydelser og processer i kraft af kunstig intelligens automatisk og løbende vil blive forbedret. Det sker i takt med tiden og i takt med, at medarbejdere samt kunder gør brug af produkter, processer, serviceydelser etc.

Og ikke mindst bæredygtige
Det tredje grundelement i næste generations ERP-løsning er ifølge Jesper Schleiman bæredygtighed: ”Den intelligente virksomhed er mere resilient, fordi den er både lønsom og bæredygtig. Lønsomhed og bæredygtighed er ikke modsætninger, men komplimenterer hinanden”, fortæller han og supplerer: ”Det er vores ambition at hjælpe vores kunder til at blive lønsomme, vækstorienterede og bæredygtige virksomheder, fordi vi anskuer de tre elementer som tæt forbundne. Hvad, der er godt for planeten, er også godt for forretningen. Det vil vi gøre ved at levere AI-drevede løsninger, der er modulbaserede og ekstremt agile, så forretninger og kunder let og løbende kan tilpasse processer”.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere