18.06.2020  |  Branchenyt

Case: Fremtidens butik er åbnet i Lyngby Storcenter

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den 16. juni 2020 slog RetailTech Lab dørene op for et nationalt testcenter i Lyngby Storcenter. Her skal ny teknologi til detailbranchen afprøves i tæt samspil mellem iværksættere, detailhandlen og forbrugere. En af samarbejdspartnerne er it-virksomheden

Dansk detailhandel halter bagud i digitaliseringen. Samtidig mangler iværksættere, med en god idé til branchen, en testplatform, der understøttes af forskere samt uddannelses- og vidensinstitutioner. Derfor etableres nu et nationalt RetailTech Lab i Lyngby Storcenter i et samarbejde med stærke lokale og nationale partnere.

En af partnerne er Delfi Technologies – en dansk virksomhed med kontorer i hele Europa, der leverer digital teknologi til detailhandlen, sundhedssektoren, lager, industri, mm. I tæt samarbejde med RetailTech Lab viser Delfi Technologies, hvordan man kan binde den fysiske detailhandelsoplevelse sammen med online oplevelsen ved hjælp af digitale prisskilte.

UNDERSTØTTE HANDLEN OG OPLEVELSERNE FOR KUNDERNE

På åbningsdagen var en udvalgt kreds og pressen inviteret. Her klippede Brian Mikkelsen, Dansk Erhverv og Tommy Ahlers, Folketinget snoren til RetailTech Lab i Lyngby Storcenter sammen med Charlotte Mark, Microsoft.

I en pressemeddelelse fortæller borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune og næstformand i Vidensbyen, Sofia Osmani:

- Lyngby er en stærk handels- og uddannelsesby. Derfor er det oplagt at placere et nationalt testcenter her, så forskere, butikker og handlende kan få erfaringer med fremtidens teknologier i detailhandlen. Det kan være med til at skabe nye muligheder, hvor teknologien kommer til at drive og understøtte handlen og oplevelserne for kunderne. Vi glæder os til resultaterne.

ØGE ANVENDELSEN AF NY TEKNOLOGI

Målet er at øge anvendelsen af ny teknologi i branchen og samtidig hjælpe danske iværksættere på vej. Iværksættere med en god idé til branchen fra intelligente alarmer til virtuelle prøverum eller nye betalings- og leveringsløsninger får nu et levende laboratorium at teste i. Projektet er et toårigt udviklingsprojekt støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

RetailTech Lab vil blandt andet arbejde med spørgsmål som:

Hvordan ser fremtidens detailhandel ud? Hvilke kompetencer skal fremtidens arbejdskraft have i branchen? Hvordan får vi bedre integration mellem de fysiske butikker og online oplevelsen? Hvordan skaber vi et tæt samarbejde mellem innovatører og detailbranchen? Hvordan skaber vi levende handelsbyer?

NATIONAL SANDKASSE OG UDSTILLINGSVINDUE

Håbet er, at den danske detailhandel vil tage RetailTech Lab til sig og sørge for at få mest muligt ud af det. At de danske iværksættere vil se labbet som en unik mulighed for at teste deres løsninger sammen med detailhandlen og ikke mindst at få kundernes feedback.

- RetailTech Lab skal være en national sandkasse og et udstillingsvindue, hvor vi kan teste løsninger i et tæt samarbejde med forskere, studerende, iværksættere – og borgere. Vi glæder os til rulle labbet ud i byen og invitere interesserede fra hele landet med ombord, fortæller Marianna Lubanski, direktør i Lyngby-Taarbæk Vidensby.

Om RetailTech Lab

RetailTech Lab er etableret af partnerne bag Vidensbyen i Lyngby, en not-for-profit forening med over 80 medlemmer placeret i og omkring DTU. Netop den konstellation som objektiv, bredt forankret medlemsorganisation der består af virksomheder, uddannelsesinstitutioner, kommunen og andre organisationer, betyder, at alle kan være med i labbet. Data og analyser fra labbet vil komme alle brugere og deltagere til gode. I hele landet.

Om Delfi Technologies

Delfi Technologies er en europæisk it-virksomhed, der udvikler og sælger stregkodeløsninger i forbindelse med vareregistrering og elektroniske hyldeforkanter - primært til detail-, lager og logistikbranchen, samt sundhedsvæsnet. Delfi Technologies er vokset markant de senere år og råder i dag over 100 medarbejdere med kontorer i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Italien og Vietnam.

Udvalgte fotos er taget af fotograf, Peter Sørensen.

Mere fra Delfi Technologies A/S

Delfi Technologies A/S

www.delfi.com

Delfi Technologies er en europæisk løsningsleverandør, etableret i 1988, som har specialiseret sig i softwareløsninger inden for elektroniske hyldeforkanter, håndterminaler, kasseløsninger (POS) og printløsninger. Vores kunder repræsenterer en bred vifte af brancher såsom detailhandel, lager, sundhedssektor, field service og kontor…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere