17.02.2021  |  Sourcing

FLSmidth sætter ambitiøse klimamål, der kan være med til at drive forandring i hele mine- og cementindustrien

Med over 99 procent af virksomhedens samlede CO2-aftryk liggende i scope 3 har virksomheden FLSmidth en kompliceret opgave foran sig.

Kun en ud af fire af Danmarks 100 største virksomheder har sat mål om at reducere CO2 i scope 3 – det vil sige alle de udledninger, der ligger ude i produktionsleddet og som for langt de fleste produktionsvirksomheder svarer til 80-90 procent af de samlede udledninger. I FLSmidths tilfælde udgør scope 3 over 99 procent af virksomhedens samlede CO2-aftryk.

Det skriver Finans.

Derfor vækker det også opsigt, at danske FLSmidth, der bygger cementfabrikker og miner i hele verden, nu har sat sig for at reducere udledninger hos sine kunder i mine- og cementindustrien. Industrien står nemlig for cirka 10 procent af hele verdens samlede CO2-udledninger, og har en kompliceret værdikæde med miner og cementfabrikker i fjerne dele af verden.

”Der er næppe andre virksomheder i Danmark, der kan få så markant en indflydelse i klimakampen. Historisk set er det cirka en tredjedel af alle cementfabrikker rundtomkring i verden, der kører på vores udstyr. Vi er jo den store dreng i klassen, og derfor har vi en unik mulighed for at drive forandringen i hele industrien”, siger Fleming Voetmann, vicepresident for bæredygtighed i FLSmidth.

Koncernen tilslutter sig det anerkendte klimainitiativ Science Based Targets og forpligter sig dermed til, at virksomheders målsætninger er på linje med Parisaftalens mål om at holde verdens temperaturstigninger under 1,5 grader.

Ud over målsætningen for reduktioner hos kunder og leverandører, har FLS besluttet at nulstille CO2-udledningen fra virksomhedens egen drift og energiforbrug i 2030.

- MTN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere