17.02.2021 | Sourcing
FLSmidth sætter ambitiøse klimamål, der kan være med til at drive forandring i hele mine- og cementindustrien
Med over 99 procent af virksomhedens samlede CO2-aftryk liggende i scope 3 har virksomheden FLSmidth en kompliceret opgave foran sig.
Vi er jo den store dreng i klassen, og derfor har vi en unik mulighed for at drive forandringen i hele industrien”, siger Fleming Voetmann, vicepresident for bæredygtighed i FLSmidth. Foto: FLSmidth.
Kun en ud af fire af Danmarks 100 største virksomheder har sat mål om at reducere CO2 i scope 3 – det vil sige alle de udledninger, der ligger ude i produktionsleddet og som for langt de fleste produktionsvirksomheder svarer til 80-90 procent af de samlede udledninger. I FLSmidths tilfælde udgør scope 3 over 99 procent af virksomhedens samlede CO2-aftryk.
Det skriver Finans.
Derfor vækker det også opsigt, at danske FLSmidth, der bygger cementfabrikker og miner i hele verden, nu har sat sig for at reducere udledninger hos sine kunder i mine- og cementindustrien. Industrien står nemlig for cirka 10 procent af hele verdens samlede CO2-udledninger, og har en kompliceret værdikæde med miner og cementfabrikker i fjerne dele af verden.
”Der er næppe andre virksomheder i Danmark, der kan få så markant en indflydelse i klimakampen. Historisk set er det cirka en tredjedel af alle cementfabrikker rundtomkring i verden, der kører på vores udstyr. Vi er jo den store dreng i klassen, og derfor har vi en unik mulighed for at drive forandringen i hele industrien”, siger Fleming Voetmann, vicepresident for bæredygtighed i FLSmidth.
Koncernen tilslutter sig det anerkendte klimainitiativ Science Based Targets og forpligter sig dermed til, at virksomheders målsætninger er på linje med Parisaftalens mål om at holde verdens temperaturstigninger under 1,5 grader.
Ud over målsætningen for reduktioner hos kunder og leverandører, har FLS besluttet at nulstille CO2-udledningen fra virksomhedens egen drift og energiforbrug i 2030.
- MTN
Strategi & ledelse

Sådan styrker du forsyningskædens robusthed
Covid-19 har rystet alverdens forsyningskæder og afsløret mange sårbarheder, og det har på kort tid betydet, at virksomheder skifter fokus fra lean til modstandsdygtighed. Små og mellemstore danske virksomheder får nu en hjælpende hånd fra projekt på SDU.
Lager & distribution

Frode Laursen tager nyt, grønt logistikcenter i brug
Midt i juni indviede transport- og logistikvirksomheden Frode Laursens sit nye grønne logistikcenter i Eskilstuna.
Innovation

Ny software tilbyder højere gennemsigtighed i grænseoverskridende forsyningskæder
Konstant voksende krav til kvalitet og bæredygtighed har ført til, at industrier fokuserer mere intensivt på forsyningskædens gennemsigtighed og sporbarhed. Virksomheden Holocene tilbyder en AI-drevet software (SaaS), der sætter kunder i stand til at optimere grænseoverskridende forsyningskædeprocesser.
Strategi & ledelse

Fordoblet omsætning får emballage-virksomhed til at sætte turbo på digitaliseringen
Svenske Bollebygds Emballage ser frem mod et år med en fordobling af omsætningen. Af den grund har man allieret sig med Nicholaisen, som rådgiver virksomheden i investeringer i ny teknologi og maskiner såvel som optimeringer, så produktionen kan følge med den kraftigt stigende efterspørgsel.
Innovation

Life science-industrien kræver skræddersyede automationsløsninger
I det svenske udviklingscenter, Testa Center, går Rockwell Automation og Cytvia sammen for at skabe de digitaliserings- og automationsløsninger, der er life science-industrien længes efter.
Lager & distribution

Chaufførmanglen vil kun stige i 2022
Manglen på lastbilchauffører har længe været et problem, og den international organisation for vejtransport IRU melder nu ud, at organisationen forventer, at antallet af ubesatte lastbilchaufførstillinger vil stige til 40 procent i 2022.