Flertal af danske virksomheder halter med digitaliseringen

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der er stor forskel på digitaliseringsgraden i de danske virksomheder. Og det er et problem, mener adm. direktør i IT-Branchen.

”Hvis vi bare kan få flyttet de mindst digitales niveau til mellem og de mellemste til det højeste niveau, kan vi skabe en varig værdiskabelse på godt otte milliarder kroner om året", vurderer Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen. Arkivfoto..

30.01.2018

SCM.dk

Sådan lyder resultaterne fra publikationen It-anvendelse i virksomheder 2017 fra Danmarks Statistik, og det er skidt læsning, mener en af sektorens største interesseorganisationer.

”Det er bekymrende, at så stor en del af de danske virksomheder endnu ikke har omfavnet digitaliseringen, da det ikke bare kan have kæmpe betydning for den enkelte virksomhed, men også for samfundet som helhed”, siger Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen.

Hjælp mellem virksomheder kan skabe værdi
Ifølge tal fra Erhvervsministeriet har de mest digitale virksomheder i Danmark i gennemsnit over 20 procent højere arbejdsproduktivitet, end det er tilfældet hos de mindst digitale af slagsen.

Det svarer til, at hver medarbejder i virksomheder med høj digitalisering bidrager med 135.000 kroner mere i værditilvækst end medarbejdere i lavt digitaliserede virksomheder:

”Hvis vi bare kan få flyttet de mindst digitales niveau til mellem og de mellemste til det højeste niveau, kan vi skabe en varig værdiskabelse på godt otte milliarder kroner om året. Så det er vigtigt, at vi sætter ind og hjælper virksomhederne på vej”, siger Birgitte Hass.

Og selvom mange af de især mindre og mellemstore virksomheder måske kan have svært ved at overskue mulighederne og potentialet i at digitalisere deres forretning, behøver det ifølge Birgitte Hass ikke at være så svært:

”Vi skal passe på ikke at gøre digitalisering og teknologi til et eller andet stort og uoverkommeligt monster. Mange vil hurtigt kunne få gevinst på bundlinjen ved blot at digitalisere ganske få ting i deres forretning”, siger hun.

Digital portal til hjælp og vejledning
For at undgå, at en stor del af smv’erne i Danmark sakker bagud, anbefaler IT-Branchen, at der oprettes en form for digital portal, hvor virksomheder kan søge hjælp og vejledning, ligesom det skal være muligt at udveksle erfaringer med de virksomheder, der har succes med digitalisering.

Publikationen fra Danmarks Statistik viser, at det især er byggeri- og fødevarebranchen, der halter bagud i forhold til at have medarbejdere ansat, der er uddannet til at anvende avanceret teknologi – og det kan blive en stopklods for vækst:

Læs også: "Målsætningerne rykker sig hele tiden, så vi følger med"

”Mange virksomheder mangler de nødvendige interne digitale kompetencer for at kunne overskue og vælge mellem de mange muligheder, der rent faktisk findes. Derfor er det vigtigt, at man som virksomhed hele tiden sørger for at videreuddanne og løfte medarbejdernes digitale vidensniveau”, siger Birgitte Hass.

- EL

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

22.11.2024SCM.dk

Industrispecialist opkøber endnu en værktøjs-aktør

21.11.2024Hans Schourup A/S

Sponseret

Ny samarbejdsaftale mellem WELAND Solutions og Hans Schourup A/S

21.11.2024SCM.dk

Logistikleverandør bruger AI i stort samarbejde med nøgleaktører

20.11.2024SCM.dk

26 millioner skal hjælpe endnu flere virksomheder med grøn omstilling

19.11.2024GS1 Denmark

Sponseret

Webinar: Få styr på dine emballagedata med GS1Trade Packaging

18.11.2024SCM.dk

Fik du sagt "godt nytår" til din kvindelige kollega i går?

18.11.2024Slimstock Nordic

Sponseret

Daarbak Redoffice valgte Slimstock Nordic som partner inden for Supply Chain

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online