Flere millioner skal hjælpe kriseramte virksomheder

Siden 2007 har flere end 10.000 kriseramte SMV’er i hele Danmark fået hjælp gennem Early Warning, der vejleder danske virksomheder i krise. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse sørger nu for, at indsatsen kan fortsætte yderligere tre år, da 20 millioner kroner skal være med til at hjælpe endnu flere kriseramte virksomheder.

Early Warning er et landsdækkende, gratis og fortroligt tilbud, der startede, fordi undersøgelser gang på gang har vist, at tidlig hjælp til virksomheder i modgang kunne reducere både økonomiske, samfundsmæssige og personlige konsekvenser af konkurser. Foto: Jesper Voldgaard

27.09.2024

SCM.dk

Kriseramte SMV’er i hele Danmark står over for svære valg og komplekse dilemmaer. Kreditorer, ansatte, ejere og mange flere har meget på spil. Noget kan ofte reddes eller mindskes, hvis den rette hjælp bliver bragt på banen på det rette tidspunkt. Derfor investerer Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse yderligere 20 millioner kroner i projektet Early Warning, hvor kriseramte virksomheder kan få personlig vejledning og sparring helt frem til 2027.

Fleming Frederiksen, medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og direktør i Svend Frederiksen Maskinfabrik, siger, at der ikke er nogen grund til at stoppe en succesfuld ordning.

”Det vigtigste fokus for os i bestyrelsen er, at vi bruger vores midler på indsatser, der gør en forskel for de små og mellemstore virksomheder. Når tiltag er så effektive som Early Warning, og når de fortsat kan samle et unikt dedikeret korps af erfarne frivillige virksomhedsfolk og rådgivere, så skal vi selvfølgelig fortsætte med at investere her. Det giver god mening for mange virksomheder, og det er samtidig godt for mange lokalsamfund rundt i landet, hvor jobs bliver bevaret”, siger Fleming Frederiksen.

Early Warning er et landsdækkende, gratis og fortroligt tilbud, der startede, fordi undersøgelser gang på gang har vist, at tidlig hjælp til virksomheder i modgang kunne reducere både økonomiske, samfundsmæssige og personlige konsekvenser af konkurser.

Status fra den nuværende indsats viser, at cirka hver 7. konkurs i aktive virksomheder i Danmark sker med aktiv bistand fra Early Warning. Det sparer mange virksomheder for unødigt ukontrolleret nedlukning. Derudover opnår virksomhederne fordele som for eksempel økonomiske og tidsmæssige besparelser, et større overblik, og der er bedre muligheder for virksomhedsejeren bagefter. Det kan bidrage til at forstærke den danske iværksætterkultur, så kriser og konkurser bliver en mere accepteret del af det at drive virksomhed i Danmark. Samtidig kan kapital og arbejdskraft hurtigere blive brugt på nye og mere produktive opgaver, som gavner konkurrenceevnen.

Projektet er en fortsættelse af den eksisterende indsats, som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har støttet siden 2019 med over 28 millioner kroner, og som understøtter aktiviteter til og med 2024. Med de 20 millioner kroner til projektet kan yderligere godt 2.500 virksomheder screenes frem til 2027. Heraf vil 750 virksomheder blive henvist til en frivillig fra Early Warning-korpset, og 75 procent af disse virksomheder forventes at overleve. 750 virksomheder kan henvises til advokatbistand, og 65 procent af disse forventes afviklet mere effektivt og med mindre gæld, end hvis de ikke havde deltaget i Early Warning.

Early Warnings formål er:
- at få flere kriseramte virksomheder til at overleve
- at de virksomheder, der må lukke, lukker hurtigere og med mindre gæld
- at sunde dele af konkurstruede virksomheder videreføres – og på længere sigt, at effektive lukninger skal gøre det nemmere for ejere at starte op igen, hvilket kan bidrage til at forstærke den danske iværksætterkultur, så kriser og konkurser bliver en mere accepteret del af det at drive virksomhed i Danmark

Læs også: Indsats understøtter værdikædesamarbejder over hele landet

En evaluering fra COWI fra november 2022 har vist, at indsatsen har positive resultater. Evalueringen viser blandt andet, at de deltagende virksomheder klarer sig bedre sammenlignet med en kontrolgruppe af lignende lukningstruede virksomheder, som ikke er i kontakt med Early Warning.

Kilde: Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

/ PiB

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Nordiske virksomheder har 23 milliarder euro bundet i overflødige lagre

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

20.11.2024SCM.dk

26 millioner skal hjælpe endnu flere virksomheder med grøn omstilling

19.11.2024GS1 Denmark

Sponseret

Webinar: Få styr på dine emballagedata med GS1Trade Packaging

18.11.2024SCM.dk

Fik du sagt "godt nytår" til din kvindelige kollega i går?

18.11.2024Slimstock Nordic

Sponseret

Daarbak Redoffice valgte Slimstock Nordic som partner inden for Supply Chain

15.11.2024SCM.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

14.11.2024GS1 Denmark

Sponseret

Danish Crown: Sådan løser vi den komplekse opgave med emballagedata

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online