06.08.2020  |  Strategi & ledelse

Flere kvinder bliver supply chain ledere i nordamerikanske virksomheder

Antallet af kvindelige CSCO’er i nordamerikanske virksomheder er steget med seks procent fra 2019 til 2020. Men der er færre kvinder på VP- og directorniveau.

Gartners har siden 2016 undersøgt, hvor mange chief supply chain officers i nordamerikanske virksomheder, der er kvinder. Opgørelsen ”2020 Women in Supply Chain Survey” viser, at antallet i 2020 er på 17 procent, hvilket er en stigning på seks procentpoint fra 2019.
Så alt imens nordamerikanske virksomhederne kæmper med at håndtere den krævende covid-19 krise, følger de altså stadig deres mål om øget ligestilling mellem køn.
”Væksten i kvindelige supply chain ledere fra 2019 til 2020 er et positivt signal. Men undersøgelsen viser dog også, at kæden hopper af, når kvinderne skal endnu højere op på karrierestigen”, fortæller Dana Stiffler i en pressemeddelelse. Hun er vice president analyst i Gartner Supply Chain Practice, og hun supplerer:
”Mangel på fremdrift på dette område er problematisk for virksomhederne på dette kritiske tidspunkt. Forsyningskædens rolle i håndteringen af covid-19 pandemien er livsvigtig for virksomhederne – og også for offentlighedens sikkerhed. Vi befinder os i en afgørende æra for mange kvinder, der befinder sig på mellem- og seniorniveauer i ledelseshierarkierne”.
Andelen af kvinder på vice president-niveau og directorniveau er i 2020 forholdsvis lavere end i 2019. 63 procent af undersøgelsens 177 virksomheder har aktive målsætninger eller tiltag, der skal fremme andelen af kvinder i lederstillinger, men Dana Stiffler peger på, at det tager mange års indsats før, resultaterne for alvor begynder at vise sig. Den samlede andel af kvinder i forsyningskæderne er ifølge undersøgelsen på 39 procent, hvilket stort set ikke har ændret sig i årevis.

- PBH

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere