Fire innovative finalister udpeget til hi-messens bæredygtighedspris
Hi Tech & Industry Scandinavia uddeler den prestigefyldte hi Sustainable Development Award, der tager afsæt i FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. En jury bestående af anerkendte eksperter har netop offentliggjort de fire finalister til årets pris.
Igen i år sætter hi-messen fokus på bæredygtighed og fremhæver virksomheder, der gør en særlig indsats for at udvikle og integrere miljørigtige praksisser. Det sker med uddelingen af hi Sustainable Development Award, der tager udgangspunkt i FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling.
Prisen blev første gang uddelt på hi-messen i 2019 for at hylde udstillernes bidrag til en bedre verden. Denne gang er prisen sponsoreret af Fremstillingsindustrien og Dansk Industri, der også har bidraget med pengepræmien på 50.000 kroner, som overrækkes til vinderen.
Vinderen af hi Sustainable Development Award bliver offentliggjort i forbindelse med Ingeniørforeningen IDA's åbning af eventområdet Technomania onsdag 6. oktober 2021.
Fire innovative finalister
Kvaliteten af indstillede produkter, løsninger og services til årets bæredygtighedspris har været høj. En jury bestående af anerkendte eksperter fra erhvervslivet og organisationer har gennemgået og vurderet hver enkelt tiltag, og de har udvalgt fire nominerede.
De nominerede til hi Sustainable Development Award er:
- Insatech for udviklingen af en unik teknologi, der renser forurenet drikkevand nemt, billigt og miljøvenligt – bogstaveligt talt med lysets hast via UV-lys. Jordens ferskvandsressourcer er imidlertid presset, mens mange mennesker har ikke adgang til rent vand ‑ det kan denne unikke teknologi modarbejde.
- Siemens Gamesa for i fællesskab med lokale partnere under navnet Uhre Wind Power at have etableret verdens første og største brintanlæg: ’Brande brint.’ Brint bliver helt afgørende for, at vi kan omstille den tunge transport fra sort til grøn, hvilket er en forudsætning for at undgå de værste klimaforandringer
- Innocell for udviklingen af en superkondensator, der kan lagre store mængder energi fra bæredygtige kilder som sol og vind, ligesom den har en markant længere levetid end traditionelle batteriløsninger. Den unikke vandbaserede elektrolyt-teknologi betyder også, at vi i fremtiden kan have ren energi på lager uden at påvirke miljø og mennesker negativt.
- Lyras for at skabe en enestående og effektiv metode til kold-pasteurisering, der uskadeliggør bakterier i væsker som mælk og juice. Lyras erstatter den energitunge opvarmning og nedkøling med UV-lys. Det reducerer energiforbruget med hele 90 % og vandforbruget med ikke mindre end 60 procent.
-PBH
Fagjury
Fagjuryen består af Thomas Damkjær Petersen (formand for Ingeniørforeningen, IDA), Jacob Kjeldsen (chef for Fremstillingsindustrien, DI), Malene Thiele (head of CSR and SDG, Dansk Erhverv), Søren-Peter Johansen (faglig leder, Teknologisk Institut og DIRA Dansk Robotforening), Eva Harpøth-Skjoldborg (redaktør, CSR.dk), Line Gry Knudsen (rådgiver og ejer af LEARN Consulting) samt Nette Kirkegaard (ejer af Rethink Consultancy).