15.04.2020  |  Branchenyt

Fem områder hvor du kan forbedre din lagerbygning

Indhold fra partner Hvad er dette?

Som du sikkert ved, kan en lille del af logistikkæden have stor indflydelse på andre driftsområder. Ved at forbedre og optimere disse områder kan du øge produktiviteten og effektiviteten med en relativt beskeden indsats.

Her gælder det om at vælge den rigtige truck – en truck med overlegne ergonomiske egenskaber giver f.eks. mere produktive truckførere og højere sikkerhed, end hvis du vælger en basismodel. Den optimale udformning af lagerbygningen kan dog udløse lignende fordele.

Betydningen af de individuelle lagerelementer bør ikke undervurderes – for lige meget hvor gode dine trucks og dine medarbejdere er, kommer du ingen vegne uden et solidt grundlag. Når eksperterne planlægger og designer en lagerbygning, overvejer de derfor bestemte nøglepunkter nøje – herunder kigger vi nærmere på disse.

Gulvet i lagerbygningen

Gulvet er måske ikke den mest spændende del af en lagerbygning, men ikke desto mindre fungerer gulvet i bogstavelig forstand som fundament for resten.

Lagergulvet skal kunne bære vægten af hylder, varer og trucktrafik. Et enkelt hyldeelement kan belaste gulvet med mange tons på et lille areal, hvilket understreger hvor vigtigt gulvets kvalitet er.

De fleste lagerbygninger er udstyret med betongulv, som kan bære dobbelt så meget vægt som asfalt, samtidig med at det har en mere glat og ensartet profil. Dette er vigtigt, da selv små buler og huller i gulvet kan påvirke truckenes køreevne, eller sågar forårsage ulykker.

Er der derimod tale om en plukkehal med højlager, falder denne tolerancetærskel til bare 1,5mm eller mindre. Når man flytter tunge genstande i så store højder, kan selv de mindste niveauforskelle udgøre en stor fare.

Klima

Lagerklimaet har afgørende betydning for bygningens driftsomkostninger – kølebygninger til opbevaring af varer på frost eller køl er dyre i opførelse og drift, så her er det særlig vigtigt at bruge den tilgængelige lagerplads optimalt.

Uanset lagertypen er klimaet et vigtigt aspekt. Ujævnt opvarmede lagerbygninger med trækpåvirkning skaber et ubehageligt arbejdsmiljø, hvilket nedsætter arbejdsevnen og dermed har potentiale til at udligne de øvrige forbedringer, du måtte have gennemført i forhold til udstyr eller processer.

En travl lagerbygning er måske ikke det mest glamourøse sted på jorden, men derfor skal komforten stadig være i orden!

Lys

Det kræver sin mand eller kvinde at betjene en gaffeltruck, og truckførerne har brug for veloplyste arbejdsomgivelser, for at kunne yde deres bedste og undgå ulykker.

Moderne LED-belysning kan give god belysning, samtidig med et lavt strømforbrug. Her er det vigtigt at placere lyskilderne rigtigt, så en lille del af lyset rammer loftet. Derved oplyses rummet optimalt uden at skabe genskin eller blænde truckførerne.

Naturligt lys kan også bruges til at oplyse lagerbygningen via ovenlysvinduer. Sollys er som bekendt gratis, og ifølge videnskabelige studier øger naturligt lys både de ansattes velbefindende, humør og produktivitet. Denne løsning er selvsagt ikke så pålidelig som elektrisk lys, og det er nødvendigt at holde ovenlysvinduerne rene, for at kunne lukke den maksimale lysmængde ind.

Sprinkleranlæg

Der er klare regler og vedtægter for brugen af sprinkleranlæg, herunder hvornår og hvordan de skal installeres.

Kravene varierer fra land til land og prisen for et komplet sprinkleranlæg kan nogle gange være lige så høj, som prisen for hyldesystemerne. Fordelene inden for compliance og sikkerhed gør det dog prisen værd.

Lasteramper og døre

Som forklaret i dette blogindlæg giver brugen af lasteramper mange fordele – de nedsætter transportafstanden fra lastbilen til af- og pålæsningsområdet og fjerner forhindringer og hældninger.

Samtidigt er det enormt vigtigt, at man vælger de rigtige døre til sine lagre og tage hensyn til det lokale klima og driftsintensiteten. Af- og pålæsningstempoet vil selvsagt blive forringet, hvis du hele tiden skal åbne og lukke dørene.

Folde- eller rulledøre bruges ofte, da de er både effektive og vandtætte. Frem for alt gør de det muligt at bruge hele dørens åbningsområde, idet lukke- og åbningsmekanismen ikke tager en masse plads.

At foretage gennemgribende ændringer på en lagerbygning er som regel en større udfordring, end blot at indkøbe forskellige trucks – ikke desto mindre er det vigtigt at tage hensyn tildisse faktorer, hvis du vil sikre optimal drift.

Mere fra UniCarriers Denmark A/S

UniCarriers Denmark A/S

www.unicarrierseurope.com

UniCarriers Denmark A/S har mere end 50 års erfaring på det danske marked, og vi tilbyder japansk kvalitet og teknologi i et unikt samspil med svensk design, brugervenlighed og ergonomi. Vi er særdeles stærkt repræsenteret i mere end 30 europæiske lande, og på verdensplan er der tale om mere end 5.000 dygtige og dedikerede medarbejdere. Denne platform har relevant og professionel positiv indflydel…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere