09.09.2020  |  IT

Fælles europæisk e-toldsystem bliver taget i brug i flere lande

EETS-direktiv skulle sikre ensartethed i EU-medlemslandenes e-toldsystemer ved en sammenlægning af de opkrævningsenheder, transportkøretøjer har installeret i vinduet. En af disse nye enheder er DKV Box Europe, som nu opererer i for eksempel Frankrig, Belgien og Tyskland. Om lidt følger blandt andet Ungarn og Polen med.

E-toldsystemer har efterhånden været en virkelighed i Europa i mange år. Men EU-medlemslande implementerede deres egne systemer uden at koordinere med andre europæiske lande. Resultatet blev, at transportkøretøjer skulle have en opkrævningsenhed eller -apparat i vinduet for hver grænse, de ønskede at krydse. Opkrævningsapparaterne beskar chaufførernes udsyn, ligesom de belastede virksomhederne, som skulle jonglere forskellige skattesatser, systemer og installationen af apparaterne.  

”Indtil for nylig krævede hvert land med et elektronisk toldberegningssystem, at transportører installerede særskilte devices i tunge transportkøretøjer. Det påvirkede naturligvis i høj grad chaufførernes udsyn, fordi der var 10 af disse apparater i et vindue. Ved at udstede særlige direktiver, beordrede EU medlemstaterne til at adoptere et fælles apparat, som løste disse problemer,” fortæller Mariusz Derdziak, salgschef ved DKV Euro Service, ifølge Warsaw Business Journal.

Sammenlægning til ét fælles device

Ved strømliningen af de elektroniske toldberegningssystemer kan transportkøretøjerne nu få installeret ét enkelt apparat i deres vindue, som kan tilpasse sig toldsatser og -afgifter i det land, som det er i på det pågældende tidspunkt.

Et af de apparater, som kan bruges som et fælles opkrævningsapparat, er DKV Box Europe, der blev skabt inden Den Europæiske Union vedtog EETS-direktivet. Apparatet blev skabt i fællesskab af virksomhederne DKV, Daimler og T-Systems. I dag fungerer DKV Box Europe i Belgien, Tyskland, Østrig, Frankrig, Portugal og Spanien. Flere lande vil følge trop snart, inklusiv Ungarn, Slovenien, Tjekkiet og Polen.

Kilde: Warsaw Business Journal 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere