12.05.2021  |  Branchenyt

Europeisk byer skal samarbejde om at reducere udslipp fra transport og logistik i nytt projekt

Indhold fra partner Hvad er dette?

Projektet “MOVE21” har netop modtaget næsten 100 million NOK fra EU-Commissionen, og det skal være test-scenariet for et endnu større EU-projekt, som har fokus på at finde smarte løsninger til reduktioner af CO2 udledning i Europæiske storbyer.

Projektet vil blive ledet af OSLO Kommune og MIXMOVE kommer til at spille en væsentlig rolle. Transport tegner sig for ca. 1/3 af al klima udledning i Europa og Norge.  Byer er en stor del af problemet, hvorfor forskellige storbyer nu arbejder på at reducere denne udfordring ved at afprøve nye løsninger som kan bidrage til yderligere reduktion indenfor transportsektoren.  Projektet hovedformål bliver at hjælpe Europæiske byer til at tage en ledende rolle indenfor ”smart-zero-emission” løsninger i transportsektoren og derved se på nye mobilitets- og logistiske innovative løsninger.

Oslo vil lede projektet, men det vil blive et samarbejde mellem Göteborg, Hamborg, Rom, München og Bologna og ledende forskningsinstitutioner og forretningsdeltagere i Norge og Europa. Projektet vil også se på mulighederne for at skabe en række nye og grønne arbejdspladser. 

- Dette er et spændende samarbejde for os og vi er stolte over at blive en del af et så vigtigt projekt. Vores løsning vil sikre en integration mellem alle forskellige systemer, hvilket vil gøre det muligt at samarbejde for alle partnere, siger Knut Fredrik Ramstad, CEO i MIXMOVE.

Kick-off I projektet vil være i Maj 2021 og det vil køre over 4 år. The andre norske partnere i projektet er Ruter, Viken Kommune, afdelingen for Transport Økonomi, ICT Norge og et start-up firma Urban Sharing.

Mere fra MIXMOVE

MIXMOVE

https://www.mixmove.io/

Making Logistics Smarter and Greener The world is changing and we believe that global collaborative networks are the future of logistics. We provide our customers with the capabilities to make this possible. The goal is to increase fill rates and connect supply chains by harmonizing data. Our software makes sure you manage to deliver the goods to your customers at the right time, with the righ…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere