30.10.2020  |  Planlægning

Europæiske virksomheder kæmper med at implementere bæredygtige mobil computing strategier

Indhold fra partner Hvad er dette?

Under halvdelen af europæiske virksomheder har svært ved at implementere mere bæredygtige strategier for mobile enheder og skaber ofte unødvendig e-waste.

København, Danmark, 26. oktober 2020 – Europæiske virksomheder kæmper med at implementere mere bæredygtige strategier for mobile enheder, da pludseligt opståede krav presser mere end halvdelen af virksomhederne til at skifte deres mobile enheder ud, før de er mere end to år gamle.
 
Det viser en ny undersøgelse udført af Opinion Matters på vegne af Panasonic. I rapporten From Renew to Reuse: The Mobile Computing Sustainability Challenge er 772 it-ansvarlige blevet adspurgt om vigtigheden af bæredygtig og miljø-venlige tiltag i forbindelse med indkøb, daglig drift og afskaffelse af mobile enheder. Selvom der var et stort ønske om at bruge deres mobile enheder på en mere bæredygtig og ansvarlig måde, var presset på virksomhederne ofte for stort til at foretage store bæredygtige beslutninger.
 
Nøglefund i Europa
Under halvdelen af de adspurgte fortæller, at de evaluerer deres enheder ud fra en bæredygtig vurdering inden køb. Ud over almindelig vedligeholdelse gør 57 % af virksomhederne intet aktivt for at forlænge enhedernes levetid, såsom at træne personalet i, hvordan enhederne skal behandles.
 
Derudover genanvender godt 54 procent enhederne til brug i virksomheden igen, efter at de har været igennem den første brugsperiode hos en bruger. Ligeså indrømmer en fjerdedel af virksomhederne (26%), at deres virksomheder blot har smidt enheder ud sammen med affaldet og har dermed skabt unødvendig e-waste. Knap halvdelen fortæller dog også, at de har været eller er del af en retur-aftale af brugte enheder, og 67% fortæller, at de har solgt enhederne på brugtmarkedet. I Sverige lyder det tal på 82 procent.
 
Barrierer for bæredygtig praksis
De største barrierer for mere bæredygtig praksis er de evigt foranderlige forretningskrav, som i øjeblikket tvinger virksomheder til at ændre enheder hvert 1-2 år (50% af de adspurgte) eller hvert 3-4 år (46 %). Omvendt er ønsket at gøre mere: 58 procent af de adspurgte fortæller, at de glædeligt ville genbruge og genindføre mobile enheder, hvis de var lette at rekonfigurere af slutbrugerne. Det tal lyder på 82 procent i Sverige.
 
”Selvom der er et klart ønske om at gøre mere, så er it-ansvarlige begrænsede i deres muligheder af de evigt foranderlige forretningskrav. De ønsker ellers en mere holistisk tilgang til deres mobile indkøbs- og brugsstrategi,” siger Stefan Lindau, nordisk manager for Panasonic Toughbook, og tilføjer:
 
“Den nyeste generation af enheder kan let genbruges af brugeren i marken, hvilket giver mulighed for, at enheder kan omkonfigureres til forskellige anvendelser flere gange i løbet af enhedens levetid. Denne type banebrydende design og teknologi gør det muligt for virksomheder at håndtere hurtigt skiftende krav og bidrage til at tilskynde til en mere bæredygtig strategi for mobil computing.”
 
Panasonics semi-robuste TOUGHBOOK 55 notebook sætter ny standard for mobil computing. For første gang kan brugerne tilpasse deres enhed til forskellige opgaver, imens de er i marken, såsom boost-grafikfunktioner, tilføje en chipkortlæser, ekstra lagerplads eller isætte et DVD- eller Blu-Ray-drev med en simpel låsemekanisme via TOUGHBOOK Universal Bay. Derudover kan et frontudvidelsesslot bruges til hurtigt at integrere en fingeraftrykslæser, RFID eller almindelig chipkortlæser eller til tilføjelse af et ekstra batteri. Alle disse udvekslinger kan udføres i marken ved at genindstille kernefunktionaliteterne i TOUGHBOOK 55 og dermed forlænge produktets livscyklus.

Mere fra Panasonic Danmark

Panasonic Danmark

www.panasonic.com/dk

  • 43 20 08 00
  • Telefonvägen 26, S - 126 26 Hägersten

 Panasonic Corporation består af forskellige forretningsområder, fra AV til husholdningsapparater til industrielle løsninger og andre elektroniske forbrugerprodukter. Hver virksomhed har sine særskilte R&D-, produktions- og salgsfunktioner, der imødekommer forbrugernes særlige behov overalt i verden.

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere