30.11.2022  |  Lager & distribution

Europæiske e-forbrugere ønsker bæredygtig levering

Størstedelen af de europæiske forbrugere ønsker større bæredygtighed fra netbutikkerne – også når det gælder indpakning og forsendelse af pakker. Hele 93 procent vælger at handle i en netbutik alene ud fra de leveringsmuligheder, der er til stede. Det og mange andre tal er at finde i DHL Online Shopper Survey, der er en ny omfattende undersøgelse af den europæiske nethandel.

"Forbrugerne har et stort fokus på bæredygtighed og derfor er det ikke underligt, at det også udmønter sig i de krav, de stiller til netbutikkerne. Det er i dag et konkurrence-parameter for netbutikker, at de kan tilbyde bæredygtige leveringsmuligheder, men hurtig levering er fortsat det, de fleste foretrækker”, siger Parvinder Tiwana, der er salgsdirektør i DHL Express i Danmark.

DHL eCommerce Solutions har spurgt 5.000 forbrugere på tværs af ni lande i Europa om deres vaner og præferencer, når de handler på nettet. Undersøgelsen giver et godt indblik i forbrugernes ønsker til præsentation af varer, betalings- og leveringsmuligheder. Dermed er den vigtig læsning for de danske netbutikker – særligt dem, der har kunder i udlandet. Og bæredygtighed bliver stadig vigtigere for europæiske forbrugere, mens leveringsudbyderens pålidelighed fortsat er i centrum.

Mere end 2/3 af alle europæiske forbrugere handler mindst én gang om måneden i en udenlandsk netbutik. Det skyldes primært, at omkring halvdelen (45 procent) søger et bestemt mærke eller produkt, de ikke kan få i deres hjemland. En ud af tre forbrugere (33 procent) handler i en udenlandsk webshop, fordi de kan få den ønskede vare til en lavere pris. Og omkring halvdelen (53 procent) af alle europæiske forbrugere ønsker ifølge den nye undersøgelse, at netbutikkerne bliver mere bæredygtige både hvad angår indpakning og levering.

Ønsker bæredygtighed
Flere end hver femte af de svenske forbrugere siger endda, at de altid vil betale mere for miljøvenlige leveringer. Tre ud af fem (58 procent) europæiske forbrugere er endda villige til at vente længere på de bestilte varer, hvis blot de bliver leveret på en mere bæredygtig måde. Dog er det væsentligste dog fortsat, hvor pålidelig logistikoperatøren er.

”Alene det at kunderne kan dirigere deres pakker hen, hvor de nemmest kan modtage dem, så vi ikke kører unødigt kan reducere vores CO2-aftryk – og gøre leveringen mere bæredygtig. Det hjælper et stort netværk af pakkebokse og ServicePoints også med”, siger Parvinder Tiwana.

Fravalg af butik
Den nye undersøgelse viser også, at ni ud af 10 (93 procent) af de europæiske forbrugere vælger netbutik ud fra hvilke leveringsmuligheder, der er. Det endda i en grad, hvor tre ud af fire (75 procent) forbrugere i Spanien, Sverige og Storbritannien har svaret, at de har fravalgt en netbutik, fordi deres foretrukne leveringsmulighed ikke var til stede. På europæisk plan er det to ud af fem (41 procent), der har fravalgt en butik, fordi leveringsmulighederne ikke var tilfredsstillende.

Læs også: Bæredygtig hjemmelevering i en usikker verden kræver innovation

Endelig spiller det også en kæmpe rolle for forbrugerne, at de gratis kan returnere en vare. Omkring halvdelen af potentielle europæiske kunder vil udelukke en netbutik, hvis den ikke tilbyder gratis returnering, og fire ud af fem (81 procent) foretrækker, at butikkerne sender en returlabel med, så de ikke selv skal printe.

”Nethandlen vokser hele tiden og forbrugernes behov ændrer sig med det. Vinderne bliver de netbutikker, der formår at omstille sig til forbrugernes ønsker og præferencer i takt med at de ændrer sig. Det behøver ikke koste ekstra at tilbyde eksempelvis bæredygtig levering, men har netbutikken det ikke som en mulighed, risikerer den at miste et salg. Dermed er det de små marginaler, der gør forskellen”, siger Parvinder Tiwana.

- PiB

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere