30.11.2022 | Lager & distribution
Europæiske e-forbrugere ønsker bæredygtig levering
Størstedelen af de europæiske forbrugere ønsker større bæredygtighed fra netbutikkerne – også når det gælder indpakning og forsendelse af pakker. Hele 93 procent vælger at handle i en netbutik alene ud fra de leveringsmuligheder, der er til stede. Det og mange andre tal er at finde i DHL Online Shopper Survey, der er en ny omfattende undersøgelse af den europæiske nethandel.
Størstedelen af de europæiske forbrugere ønsker større bæredygtighed fra netbutikkerne – også når det gælder indpakning og forsendelse af pakker. Hele 93 Procent vælger at handle i en netbutik alene ud fra de leveringsmuligheder, der er til stede. Foto: DHL.
"Forbrugerne har et stort fokus på bæredygtighed og derfor er det ikke underligt, at det også udmønter sig i de krav, de stiller til netbutikkerne. Det er i dag et konkurrence-parameter for netbutikker, at de kan tilbyde bæredygtige leveringsmuligheder, men hurtig levering er fortsat det, de fleste foretrækker”, siger Parvinder Tiwana, der er salgsdirektør i DHL Express i Danmark.
DHL eCommerce Solutions har spurgt 5.000 forbrugere på tværs af ni lande i Europa om deres vaner og præferencer, når de handler på nettet. Undersøgelsen giver et godt indblik i forbrugernes ønsker til præsentation af varer, betalings- og leveringsmuligheder. Dermed er den vigtig læsning for de danske netbutikker – særligt dem, der har kunder i udlandet. Og bæredygtighed bliver stadig vigtigere for europæiske forbrugere, mens leveringsudbyderens pålidelighed fortsat er i centrum.
Mere end 2/3 af alle europæiske forbrugere handler mindst én gang om måneden i en udenlandsk netbutik. Det skyldes primært, at omkring halvdelen (45 procent) søger et bestemt mærke eller produkt, de ikke kan få i deres hjemland. En ud af tre forbrugere (33 procent) handler i en udenlandsk webshop, fordi de kan få den ønskede vare til en lavere pris. Og omkring halvdelen (53 procent) af alle europæiske forbrugere ønsker ifølge den nye undersøgelse, at netbutikkerne bliver mere bæredygtige både hvad angår indpakning og levering.
Ønsker bæredygtighed
Flere end hver femte af de svenske forbrugere siger endda, at de altid vil betale mere for miljøvenlige leveringer. Tre ud af fem (58 procent) europæiske forbrugere er endda villige til at vente længere på de bestilte varer, hvis blot de bliver leveret på en mere bæredygtig måde. Dog er det væsentligste dog fortsat, hvor pålidelig logistikoperatøren er.
”Alene det at kunderne kan dirigere deres pakker hen, hvor de nemmest kan modtage dem, så vi ikke kører unødigt kan reducere vores CO2-aftryk – og gøre leveringen mere bæredygtig. Det hjælper et stort netværk af pakkebokse og ServicePoints også med”, siger Parvinder Tiwana.
Fravalg af butik
Den nye undersøgelse viser også, at ni ud af 10 (93 procent) af de europæiske forbrugere vælger netbutik ud fra hvilke leveringsmuligheder, der er. Det endda i en grad, hvor tre ud af fire (75 procent) forbrugere i Spanien, Sverige og Storbritannien har svaret, at de har fravalgt en netbutik, fordi deres foretrukne leveringsmulighed ikke var til stede. På europæisk plan er det to ud af fem (41 procent), der har fravalgt en butik, fordi leveringsmulighederne ikke var tilfredsstillende.
Læs også: Bæredygtig hjemmelevering i en usikker verden kræver innovation
Endelig spiller det også en kæmpe rolle for forbrugerne, at de gratis kan returnere en vare. Omkring halvdelen af potentielle europæiske kunder vil udelukke en netbutik, hvis den ikke tilbyder gratis returnering, og fire ud af fem (81 procent) foretrækker, at butikkerne sender en returlabel med, så de ikke selv skal printe.
”Nethandlen vokser hele tiden og forbrugernes behov ændrer sig med det. Vinderne bliver de netbutikker, der formår at omstille sig til forbrugernes ønsker og præferencer i takt med at de ændrer sig. Det behøver ikke koste ekstra at tilbyde eksempelvis bæredygtig levering, men har netbutikken det ikke som en mulighed, risikerer den at miste et salg. Dermed er det de små marginaler, der gør forskellen”, siger Parvinder Tiwana.
- PiB
Innovation

Ny støttepulje til virksomheder der vil automatisere med robotter
Til oktober kan små og mellemstore virksomheder søge tilskud fra en ny pulje uddelt af SMV:Digital. Tilskuddet skal gå til rådgivning om, hvordan robotter kan gøre en konkret forskel i virksomhedens produktion.
Branchenyt

Brintbranchen ærgrer sig over aftale om CCS
Dagens CCS-aftale, hvor 27 milliarder kroner bliver fordelt til lagring af mindst 34 millioner tons CO2 i den danske undergrund, indeholder ingen incitamenter til, at CO2’en allerede inden 2030 kan blive anvendt til at producere grønne brændstoffer. Det ærgrer Brintbranchen, der advarer om de potentielle konsekvenser for Danmarks og EU's omstilling af den tunge transport og industri.
Branchenyt

Robotter, automatisering og prisuddeling
Fremtiden er i fokus, når robotterne indfinder sig på HI Tech & Industry Scandinavia i MCH Messecenter Herning den 3.-5. oktober. På messen favnes fremtidens projekter og kunder, ligesom kimen lægges til nye samarbejder. Også vinderen af DIRA Automatiseringsprisen skal kåres på messen.
Lager & distribution

Cobot-automatisering løfter palletering til nyt niveau
Ny virtuel konference kaster lys over, hvordan virksomheder driver palletering mere effektivt.
Innovation

Kunstig intelligens har stort potentiale
Længe har der været snak om, at kunstig intelligens vil transformere måden, vi arbejder på. En ny undersøgelse fra Havard University afslører nu, at brugen af AI ikke kun øger opgavehastigheden med mere end 25 procent, men også forbedrer opgavekvaliteten med over 40 procent.
Innovation

3D-scanner automatiserer Grundfos’ kvalitetssikring
In-line 3D-scanner, der er udarbejdet af specialistvirksomhederne Unimec og Zebicon, har automatiseret Grundfos’ kvalitetskontrol på kritisk vigtige printplader. Løsningen gør det muligt at kvalitetssikre samtlige komponenter i stedet for stikprøver og minimerer antallet af defekte produkter.