07.06.2016  |  Branchenyt

EU-udspil skal digitalisere fragtbreve

En ny EU-forordning skal skabe rammerne for en omfattende og fælles digitalisering af vej-transporten hos medlemslandene.

Transportbranchen har længe ventet på, at det ville blive muligt at skifte det gammeldags papirnusseri ud med digitale løsninger, når en ordre skal underskrives i forbindelse med levering. Både ved eksempelvis fragt til private og i luftfragtsbranchen er alt for længst blevet digitaliseret, og nu ser det omsider ud til, at turen er kommet til vej-transporten, skriver Børsen.

Læs også: Paradoksal udviklingstendens på danske distributionscentre

Den 1. juli træder en ny EU-forordning nemlig i kraft, og med den skabes de rammer, der gør det muligt at få en fælles, digital løsning op at køre. Og det glæder Martin Aabak, der er administrerende direktør i Danske Speditører. Han forventer, at digitaliseringen bliver en realitet til efteråret:

"Jeg kan godt forstå, hvis transportvirksomhederne har tøvet med at indføre nye og kostbare systemer, så længe der er usikkerhed om modeller, standarder og metoder, men nu ser det endelig ud til at falde på plads. Jeg vurderer, at sagen kan vedtages af Folketinget herhjemme i løbet af efteråret, jeg kan ikke få øje på nogen politisk modstand i denne sag”, siger Martin Aabak. 

Jesper Højte Stenbæk, der er fagchef inden for transport i Dansk Erhverv, tilslutter sig denne vurdering og tilføjer:

"Jeg er sikker på, at løsningen kommer til efteråret, og jeg vil også gerne slå fast, at vi vil lave en frygtelig larm, hvis det ikke sker".

Meget at spare
Der er meget at spare i både tid og penge, når den omfattende digitalisering træder i kraft.

Læs også: Cybertruslen findes også i transportsektoren

Økonomisk, påpeger Jesper Højte Stenbæk, er der flere millioner at hente. Et eksempel er forbruget af papir. De flere hundrede tons papir, der samlet bliver brugt til fragtbreve i EU, vil blive sparet sammen med massive udgifter til registrering og opbevaring af de store mængder papir. Den fælles digitalisering vil derudover effektivisere logistik- og transportbranchen både i hele EU og i Danmark.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere