26.06.2017  |  Lager & distribution

Esbjerg Havn vil udvide med én million kvadratmeter

Grundet et højt aktivitetsniveau og en stigende vækst vil man hos Esbjerg Havn foretage en havneudvidelse på cirka én million kvadratmeter frem mod 2030.

Hos Esbjerg Havn oplever man i øjeblikket et historisk højt aktivitetsniveau – og der er udsigter til, at væksten vil fortsætte de næste ti år.

Men hvis vækstpotentialet skal løses, kræver det mere plads. Ifølge analyser foretaget af Esbjerg Havn, skal havnen kunne udvide med cirka én million kvadratmeter og én kilometer ekstra kaj frem mod 2030.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Stigende efterspørgsel fra kunder
De sidste ti år har Esbjerg Havn gennemført udvidelser, i takt med at kunderne har efterspurgt mere areal. Og sådan skal det således også være i fremtiden:

”Forudsætningen for, at både virksomhederne på havnen og Esbjerg Havn fortsat kan vokse og udvikle sig til gavn for hele regionen, er, at vi kan tilbyde en havneinfrastruktur, som i kvalitet, indretning og størrelse matcher vores kunders behov. Ellers søger kunderne andre stedet hen”, siger Ole Ingrisch, der er direktør for Esbjerg Havn, og fortsætter:

”Vi forventer vækst i efterspørgslen efter arealer. Derfor må vi allerede nu forholde os til fremtiden og få afklaret mulighederne for at kunne fortsætte en etapevis havneudvidelse. Havneudvidelser har en lang planlægningshorisont, og derfor skal de indledende undersøgelser sættes i gang nu”.

Læs også: Aalborg Havn er Danmarks første CO2-neutrale havn

I de kommende måneder vil Esbjerg Havn få projektet afklaret, og til efteråret vil man aflevere en VVM-anmeldelse. Det bliver startskuddet for den formelle myndighedsproces og offentlige høringsfaser.

- EL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere