Engangspallerne bliver genbrugt igen og igen

ROCKWOOL prioriterer at have fokus på øget cirkularitet og et ansvarligt forbrug af verdens ressourcer. Stenuldsproducenten har derfor taget næste skridt på den cirkulære rejse ved at genbruge de mange engangspaller, der bruges til at fragte isolering ud til kunder i hele Norden. På den måde mindskes pallernes CO2-aftryk betydeligt, vurderer Dansk Træemballage.

”Men selv hvis pallen ikke længere kan genanvendes til transport, så bliver den brugt til noget andet i produktionen eller i energiproduktionen, den bliver ikke smidt ud”, fortæller Christian Kofod. Foto: Rockwool..

05.09.2023

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Genbrugte engangspaller lyder måske som en selvmodsigelse. Men når nordiske ROCKWOOL-kunder i fremtiden modtager isolering, så er det i mange tilfælde netop genbrugte engangspaller, det vil blive transporteret på. På den måde vil affaldsbyrden og dermed CO2-aftrykket blive markant nedbragt. Ifølge et overslag foretaget af Dansk Træemballage er der meget at spare på klimaaftrykket ved bare én ekstra ibrugtagning – selv ved indregning af reparationer og transport.

For ROCKWOOL handler det om at passe på klodens ressourcer, og det gør man ved hele tiden at udfordre sig selv til at tænke cirkulært i alt fra transport, produktion og daglig drift, fortæller Christian Kofod, bæredygtighedschef hos ROCKWOOL Nordics.

Læs også: Sådan kan intelligente fabrikker forebygge identitetstyveri

”For os ligger det indlejret i vores DNA at passe på vores ressourcer og vores skove ved hele tiden tænke i cirkulære kredsløb. Derfor er det kun naturligt, at vi hele tiden ser på, hvordan vi selv med basale initiativer kan fremme cirkulariteten i vores virksomhed og egne processer. Nu går vi fra kun at bruge pallerne en gang til at bruge dem igen og igen, og det slutter langt fra her. Det er bare et enkelt skridt på vejen”, fortæller Christian Kofod.

Dobbelt op på genanvendte paller
I samarbejde med sin mangeårige samarbejdspartner Kurt Vittrup, genbrugte ROCKWOOL allerede i 2022 i Danmark alene mere end 20.000 paller. Med den interesse, der har været fra kunderne for at støtte op om initiativet til gavn for klimaet, har man nu valgt at øge omfanget og udvide samarbejdet til også at omfatte Dansk Træemballage. Ambitionen er, at der skal genanvendes dobbelt så mange paller rundt om i Danmark. Næste skridt bliver så at udvide tilbuddet til de norske og svenske kunder de kommende år.

”Når vi genanvender 20.000 paller, så kan det mærkes på den økonomiske og miljømæssige bundlinje hos både os og vores kunder, der desuden slipper for selv at skulle bortskaffe brugte paller. Klimaaftrykket for en standard palle er opgjort til ca. 1,6 kg CO2 ækvivalenter, og kan vi bare genanvende de 20.000 paller, vi får ind i dag to gange i stedet for at smide dem ud, kan vi spare det, der svarer til 16.000 kg CO2. Tænk om vi kunne fordoble det tal allerede det første år”, fortæller Christian Kofod og fortsætter:

”Genanvendelsen af vores paller er et godt eksempel på, at når vi samarbejder med vores kunder, partnere og leverandører på tværs, kan vi fastholde det fokus på bæredygtighed, der er en integrereret del af vores måde at tænke og agere på. Når vi tager kloge beslutninger, kan vi med selv mindre initiativer optimere vores produktion og reducere vores energiforbrug”, siger bæredygtighedschefen.

Et tæt og cirkulært samarbejde
ROCKWOOL har en tæt dialog med samarbejdspartnere, når det kommer til genanvendelse af pallerne, og det er også tilfældet, når det skal vurderes, om pallerne skal genbruges.

”Det er op til den enkelte samarbejdspartner, om pallen kan genanvendes og hvor mange gange. Men selv hvis pallen ikke længere kan genanvendes til transport, så bliver den brugt til noget andet i produktionen eller i energiproduktionen, den bliver ikke smidt ud. Det er det, vi mener, når vi siger cirkularitet i et lukket kredsløb”, afslutter Christian Kofod.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Denne artikel er del af et tema:

Tema om intern logistik 2023

En rapport fra Material Handling Institute (MHI) viser, at 71 procent af virksomhederne fokuserer på at øge effektiviteten i deres interne logistik. Brugen af automatisering som eksempelvis lagerrobotter, AGV'er og automatisk højlager er blandt de mest populære løsninger. 

Relateret indhold

30.10.2024SCM.dk

Et nyt samarbejde løser et logistisk mareridt for transportvirksomhed

30.10.2024SCM.dk

Produktionsvirksomheder kan se frem til bedre vilkår med mindre bureaukrati

28.10.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Konecranes E-VER er opløftende nyt i grøn omstilling

28.10.2024SCM.dk

Taulov Dry Port bliver Danmarks største logistikcentrum

18.10.2024SCM.dk

DSV tager Nordeuropas største logistikcenter i brug

17.10.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Det handler om høj driftssikkerhed på din interne transport

15.10.2024SCM.dk

Esbjerg Havn bygger ny lagerhal til Ziton

14.10.2024Brother Nordic A/S

Sponseret

Case - sådan hjalp vi Imerco med en effektiv fragtlabel-løsning

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

31.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aarhus Vest Rytoften 3, 8210, Aarhus V

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online