12.02.2021  |  Branchenyt

En global omstilling til 100 procent vedvarende energi er teknisk mulig allerede i 2035, lyder det fra forskergruppe

Omstillingen til 100 procent vedvarende energi vil sætte gang i den globale økonomi, skabe arbejdspladser og mindske de sundhedsproblemer og dødsfald, der følger af forurening. Nu opfordrer forskergruppe verdens beslutningstagere til at træde på speederen.

Tirsdag afsendte i alt 46 forskere en fælles deklaration til verdens ledere fra en energikonference i Dubai.

Det skriver Information.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Meldingen er klar: En global omstilling til 100 procent vedvarende energi er teknisk mulig, og med den rette indsats kan det ske allerede i 2035.

”Et 100 procent vedvarende system vil være mere omkostningseffektivt end et fremtidigt system, der primært baseres på fossil energi og atomkraft. Omstillingen til 100 procent vedvarende energi vil sætte gang i den globale økonomi, skabe millioner af flere arbejdspladser end dem, der går tabt, og markant mindske de sundhedsproblemer og dødsfald, der følger af forurening”, påpeger forskergruppen.

11 lande har allerede en elforsyning der kører på ren vedvarende energi og 12 andre lande har mål om at nå dertil senest i 2030.

Danmark har som det eneste land i verden vedtaget en lov om at omstille ikke bare elforsyningen, men hele energisystemet til de grønne energikilder senest i 2050. Det er dog ifølge forskergruppen alt for sent.

”Det er økonomisk, socialt, geopolitisk og miljømæssigt irrationelt af os at sparke opgaven foran os helt til 2050”, siger teknologientreprenør i Silicon Valley, Tony Seba.

- MTN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere