23.04.2013  |  Lager & distribution

Effektivitet giver pote hos Kühne + Nagel

Indhold fra partner Hvad er dette?

Forbedringer af den interne effektivitet øger indtjeningen i logistikkæmpen Kühne + Nagel.

Det er ifølge den tyske logistikudbyder Kühne + Nagel en højere intern effektivitet, der især er skyld i, at virksomheden har øget sit samlede EBITDA (Earnings before interest, taxation, depreciation and amortization) med hele 43 procent i første kvartal af 2013.

De to forhold, der bidrager mest til forøgelsen, er omstruktureringer i forretningsområdet kontraktlogistik samt en fremgang i luftfragten.

Dramatisk fald i Vesteuropa
Det vanskelige økonomiske situation i Europa påvirker dog Kühne + Nagels forretning inden for vej- og jernbanetransport særdeles negativt. Her er EBITDA faldet dramatisk fra 86 millioner kroner i første kvartal af 2012 til blot 12 millioner i 2013.  

Vurderingen fra Kühne + Nagel lyder da også, at det ikke bliver Vesteuropa, der skal drive forretningen fremad i år.

”Vækstmulighederne vil mestendels være uden for Vesteuropa. I første kvartal af 2013 har vi set en positiv udvikling i Nordamerika, Mellemøsten, Østeuropa og i det sydlige Asien”, siger bestyrelsesformand i Kühne + Nagel Karl Gernandt ifølge logisticsmanager.com.

- JKK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere