17.12.2020  |  Lager & distribution

E-handel er accelereret i 2020 – det kræver god teknologi

Tal fra Danmarks Statistik viser en vækst i e-handelen på 5 procentpoint sammenlignet med 2019. Det er den største stigning i syv år. Selvom årets julehandel er sværere at forudse end normalt, er det muligt, at den også vil stige.

E-handelen er vokset i flere år i Danmark, men i 2020 er væksten accelereret. 85 procent af den danske befolkning i alderen 16–89 år har ifølge tal fra Danmarks Statistik handlet online inden for de seneste tolv måneder. Stigningen er den største i syv år. Postnord i Danmark kunne for nylig rapportere, at de i løbet af årets Black Week har håndteret 38 % flere pakker sammenlignet med samme periode sidste år, hvilket også viser en tydelig tendens inden for e-handel.

For forhandlere og leverandører betyder denne udvikling i en tid med julehandel et øget pres og større krav til hurtige, effektive og træfsikre leverancer. Lars Persson, salgschef, Descartes i Sverige, siger:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi forventer, at den danske e-handel vil stå meget stærkt i årets julehandel, hvilket betyder, at forhandlerne skal sikre sig, at de kan håndtere den øgede efterspørgsel, og at kunderne får deres pakker til rette tid og på rette sted. Forhandlerne skal nu afstemme deres systemer og processer bag leverancerne, så de bliver så effektive og stabile som muligt. De skal også sørge for, at chaufførerne har den støtte, de behøver, da de sandsynligvis vil slå rekorder i antallet af udkørsler”.

- PBH

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere