09.11.2022  |  Innovation

Djurslands virksomheder kan få superkræfter

Det gælder om at digitalisere og automatisere sig ud af nogle af krisens mange udfordringer – men også at fokusere på opgradering af robot- og teknologikompetencer i produktionsvirksomhederne.

Prispres på underleverandører. Koks i forsyningskæderne og komponentmangel. Tårnhøje energi- og materialepriser. Mangel på faglært arbejdskraft. Udfordringer er der rigeligt af i industriens hverdag, som det ser ud for øjeblikket. Men der er også uudnyttede muligheder og teknologiske løsninger, der kan hjælpe producenterne med at overvinde udfordringerne. På konferencen Made by Djursland 2022  i Auning på Djursland, kunne den østjyske industri opleve flere af de nye teknologier for eksempel cobots, spot, VR + XR-briller og 3D-print.

Læs også: Produktionsvirksomheder har behov for robotkompetencer

En af frontløberne i at se mulighederne i at optimere med nye teknologier siger:

”Vi er nok ikke blevet 70 ansatte i vores virksomhed ved bare at gøre, som vi plejer. Derfor ville vi gerne lægge hus til Made by Djursland 2022, så Djurslands mange dygtige SMV'er kunne mødes, netværke og inspirere hinanden. Mange af os går jo og bøvler med cirka de samme ting, så hvorfor ikke udveksle viden med hinanden”, siger Ole Nørgaard, leder af Nørgaard Teknik, der er underleverandør af komponenter og maskiner til bl.a. gasfyldeanlæg, transportanlæg, fødevareanlæg, vindmøller og forlystelsesattraktioner.

Kæmpe vækstpotentiale
Ved at "stå på skuldrene af hinanden" og lære af hinanden kan Djurslands mere end 75 produktionsvirksomheder med 10+ ansatte løfte hinandens forretninger til nye højder. Relativt få virksomheder på Djursland er reelle konkurrenter, ide de oftest har specialiseret sig i hvert sit felt:

”Der ligger et kæmpe vækstpotentiale på Djursland, som kan blive indfriet. Her i området har vi så mange dygtige nicheproducenter med dyb specialviden og mesterligt håndværk. De kan blive endnu mere konkurrencedygtige og effektive ved at tage nye teknologier til smart produktion i brug”, siger Ole Svit, Business Djursland.

- PiB

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere