26.03.2021  |  Sourcing

Disse fire udfordringer er størst for britiske virksomheder efter Brexit

Britiske virksomheder er fortrøstningsfulde omkring Brexit, viser en ny undersøgelse af risikostyringsvirksomeden Avetta. Men ingen forventer, det bliver helt gnidningsfri. Her er de fire problemstillinger, som de britiske virksomheder skal tage stilling til i den første tid uden for EU.

Størstedelen af de 120 adspurgte erhvervsledere i Avettas undersøgelse om Brexits betydning for deres virksomhed er optimistiske omkring fremtiden udenfor EU. Samtidig er der enighed om skilsmissen med Europa vil betyde mærkbare konsekvenser – særligt i forsyningskæden, mener flertallet.

Eksempelvis udtaler en leder: ”Brexit har allerede påvirket vores forsyning af reservedele og varer produceret i Europa. Vores leverandører kæmper med at source begge dele tidsnok – hvilket påvirker vores evne til at møde deadlines”.

Læs også: Fem ting virksomheder skal være opmærksomme på efter Brexit

På den anden side har flere en mere positiv indstilling. ”Brexit skal anses som en stor mulighed for os; der kan være begyndervanskeligheder på den korte bane, men med flere fordele i det lange løb”, udtaler en af respondenterne.

På baggrund af undersøgelsen har Avetta fundet fire udfordringer, som virksomhederne skal lære at håndgtere i den kommende tid:

  1. Mindske forsyningskæde-disruptioner og deres indvirkning.
  2. Forstå forandringerne i lovgivningen og hvad, det administrativt kræver af virksomheden.
  3. Tage en proaktiv tiltag til indkøb.
  4. Udvikle ”talent pipelines” og sætte sig ind i mulighederne for bevægligheden til og fra EU for at sikre kvalificeret arbejdskraft.

Avetta understreger, at hver virksomhed vil møde forskellige sæt af udfordringer. Men også at de der investerer i uddannelse og opkvalificering af sin arbejdskraft også står stærkere i forhold til fremtidens prøvelser.

Kilde: Avetta

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere