09.09.2020  |  Produktion

DI Aalborgs Lærlingepris 2020: en uventet klejnsmed

Næsten ved et tilfælde endte Mattias fra Aalborg i stålkonstruktionsbranchen. Et job i sabbatåret hos Bladt Industries åbnede hans øjne for en fremtid som klejnsmed. Unikke faglige og menneskelige kompetencer betyder, at han i dag står med en svendeprøve til topkarakter, et diplom for at være den bedste kammerat på årgangen – og ja, DI Aalborgs Lærlingepris 2020.

Mandag den 31. august blev DI Aalborgs Lærlingepris 2020 uddelt på Bladt Industries. Årsagen var, at årets vinder netop er blevet fastansat i virksomhedens rejseafdeling. Han hedder Mattias Pedersen og er fra Aalborg. Siden sit sabbatår har han haft sin gang hos Bladt Industries, da han fik en ufaglært stilling. Virksomheden blev derefter også den unge klejnsmeds læreplads.

”Jeg kan slet ikke se mig selv andre steder end her hos Bladt Industries – og jeg er så glad for, at der er blevet plads til mig i rejseafdelingen. Tænk at jeg nu får lov til at rejse rundt i hele verden og lave det, jeg brænder for,” siger Mattias Pedersen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Mattias har i sin læretid været med til alt fra mindre røropgaver til at bygge store transformerstationer til internationale offshore vindprojekter. Og hos Bladt Industries har der fra start været stor tilfredshed med Mattias’ arbejde.

"Mattias er hurtig til at skabe sig et overblik, hvilket gør, at han hurtigt kommer i gang med de opgaver, han bliver stillet overfor. Der er ingen tvivl om, at han er meget vellidt blandt kollegaerne, og det skyldes absolut de unikke kompetencer, han besidder. Både fagligt og menneskeligt", siger Michael Madsen Mortensen, svejseinstruktør og lærlingeansvarlig hos Bladt Industries.

Fra universitetsaspirant til læreplads i industrien

Da Mattias Pedersen blev færdig med handelsgymnasiet, tog han et sabbatår for at tjene nogle penge. Det var her, han fik arbejde hos Bladt Industries. Det skulle bare være for en kort periode, da han skulle videre på universitetet. Men Mattias fik øjnene op for, at der var andre veje at gå. Tiden hos Bladt Industries og gode snakke med familie og værkfører førte til en læreplads som klejnsmed.

”Når jeg står midt på arbejdsgulvet, så kan jeg på ingen måde forestille mig, at jeg skulle på universitet for at læse handel og økonomi. Det her er min hylde og jeg stortrives. Jeg er super taknemmelig over, at jeg fik øjnene op for andre muligheder”, siger Mattias.  

Mattias afsluttede sin læretid med en svendeprøve til topkarakter. Derudover fik han et diplom for at være den bedste kammerat på årgangen. I dag er han fastansat i rejseafdelingen hos Bladt Industries, som var hans helt store ønske.

Kilde: Dansk Industri

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere