24.05.2017  |  Strategi & ledelse

DHL forpligter sig til at levere logistikydelser med nul udledning i 2050

Indhold fra partner Hvad er dette?

Transportbranchen er en af de store CO2-udledere. Derfor bør det især vække opmærksomhed, når den verdensomspændende koncern Deutsche Post DHL Group nu lover at reducere sin netto CO2-udledning til nul inden 2050.

"Vi har sat os nogle ambitiøse grønne delmål, og har ved tidligere klimamål vist at kunne nå dem hurtigere end planlagt. De beslutninger vi træffer i dag er afgørende for, hvordan vores børn vil leve om 30 år”, siger Frank Appel, der er CEO for Deutsche Post DHL Group.

Med sin indsats håber Deutsche Post DHL Group at bidrage med at nå målet om at begrænse den globale opvarmning til et godt stykke under de to grader Celsius, der er vedtaget ved klima­konferencen i Paris i 2015 (COP 21). Deutsche Post DHL Group ønsker også at blive markedsførende inden for grøn logistik og planlægger derfor at udvide sin portefølje af grønne produkter og tjenester for at hjælpe sine kunder med at opnå deres egne mål for en bedre beskyttelse af vores allesammens klima.

Ambitiøse delmål
Koncernens klimamål om ”Zero Emissions Logistics” i 2050 gælder både for dens egne aktiviteter og for dens underleverandører. I første omgang er blikket rettet mod fire konkrete delmål, som skal nås allerede inden 2025 som en del af koncernens miljøbeskyttelsesprogram GoGreen:

  • Globalt set vil Deutsche Post DHL reducere deres egen og deres underleverandørers gennemsnitlige CO2-udledning pr. forsendelse med 50% i forhold til niveauet for 2007

  • På det lokale plan fokuserer koncernen på at forbedre livet for folk, lige der hvor de bor og arbejder via rene transportløsninger. Deutsche Post DHL Group vil udføre 70% af alle lokale afhentninger og leveringer ved hjælp af fx elektriske køretøjer eller cykler

  • Mere end 50% af alt salg skal integrere grønne løsninger, som også gør kundernes forsyningskæder mere miljøvenlige

  • Og endelig vil koncernen uddanne og certificere mindst 80% af sine medarbejdere som GoGreen-specialister inden 2025, og dermed involvere dem i aktiviteter omkring miljø- og klimabeskyttelse. Desuden er det hensigten også at plante en million træer hvert år i samarbejde med sine partnere

Tidligere klimamål nået før tid
De nye klimamål er baseret på Deutsche Post DHL Groups tidligere erfaringer med deres eget klima­beskyttelses­program GoGreen. Her lød et tidligere mål, at koncernen ville reducere udledningen af drivhusgasser med 30% – i forhold til niveauet fra 2007 – inden 2020. Dette mål nåede koncernen allerede i 2016, fire år før planlagt, takket være en lang række forskellige initiativer til at optimere flåden af køretøjer, bygningerne og selve logistik­netværket.

Klimabeskyttelse med GoGreen
Logistikkoncernens miljøbeskyttelsesprogram, GoGreen, bygger på to grundlæggende principper kaldet ”Burn less” og ”Burn clean”. Burn less-princippet handler om at reducere energiforbruget uden at ændre energikilde fx ved at transportere flere paller ad gangen. Burn clean fokuserer på at bruge grønne energikilder som fx elektriske køretøjer ved afhentning og levering. Ved at benytte begge principper opnår koncernen de mest optimale resultater for sin indsats. Endelig har logistikkoncernen i dag også en række standardiserede såvel som skræddersyede muligheder som en del af deres tilbud om GoGreen-løsninger. Dermed kan den globale virksomhed også hjælpe sine kunder med at reducere udledningen af drivhusgasser i deres egne forsyningskæder.

Lokale initiativer i Danmark
Administrerende direktør for DHL Freight i Danmark, Ole Mørk er i høj grad tilfreds med udviklingen og firmaets miljøindsats. ”Jeg er stolt af at være en del af en ambitiøs koncern med klare mål på klimaområdet, og her i Danmark bidrager vi også med flere forskellige miljøtiltag”, siger Ole Mørk. ”Vores lokale projekter omfatter bl.a. ISO 50001-certificering indenfor energiledelse samt bevægelsessensorer og LED-belysning på vores terminaler”. ”Vi arbejder løbende med at reducere vores papir- og energiforbrug, og vores chauffører og kørende sælgere bliver trænet og får tips til brændstofbesparende kørsel”, udtaler Ole Mørk. ”Mange af tiltagene er ofte små ting, som vi alle kan gøre i vores hverdag, men når man lægger det hele sammen og tænker på, at Deutsche Post DHL i alt beskæftiger over en ½ million ansatte, så kan selv små detaljer have en enorm effekt på miljøet”. Men Ole Mørk lægger heller ikke skjul på, at det bliver en stor udfordring at opfylde koncernens forpligtelse om at opnå en netto CO2-udledning på nul inden 2050. ”Det er jo ingen hemmelighed, at de dieseldrevne køretøjer, der i dag bruges indenfor landevejs­transport, står for en forholdsvis stor andel af CO2-udledningen. Men i Danmark er mulighederne for eksempelvis at benytte biobrændstof fortsat begrænsede i sammenligning med fx Sverige, så udover vores eget arbejde med ruteoptimering o.lign. via GPS-tracking, er vi langt hen ad vejen afhængige af den teknologiske udvikling indenfor lastvognsproduktionen”. Arbejdet med miljøforbedringer kræver en kontinuerlig indsats, og det er vigtigt at DHL, som en af de største aktører på området, tager del i den store opgave, som transportbranchen i øjeblikket står overfor.

Yderligere informationer
Du kan finde yderligere information om Deutsche Post DHL Group’s aktiviteter indenfor klima­beskyttelse og Corporate Responsibility her: cr-report2016.dpdhl.com/

DHL er verdens førende firma indenfor logistikbranchen. DHLs mange divisioner tilbyder en uovertruffen portefølje af logistikydelser lige fra national og international palletransport, ekspresforsendelser, luft- og søtransport over til supply chain management i industrien og specialtransporter. Med omkring 510.000 medarbejdere i over 220 lande og områder over hele verden, forbinder DHL mennesker og markeder og sikrer dermed den globale handel. Og med specialiserede løsninger til vækstmarkeder og industrier, herunder e-handel, teknologi, biovidenskab og sundhedspleje, energi, motorkøretøjer samt detailhandel, er DHL i den grad positioneret som “The Logistics Company for the world”.

DHL Freight er blandt Europas ledende transportører af gods via landevej, og vi er en del af Deutsche Post DHL Group, som i 2016 præsterede en samlet omsætning på mere end 57 milliarder Euro.

Tags: DHL

Mere fra DHL

DHL

www.dhl.dk

DHL er førende inden for koordinering og fragthåndtering worldwide. Vores størrelse og ekspertise gør os i stand til at skræddersy konkurrencedygtige løsninger for alle vores kunder.

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere