Denne metode skaber resultater i danske virksomheder
Projektledelsesmetoden Half Double øger både succesraten og hastigheden i nye projekter. Det viser tal fra danske virksomheder, som har brugt metoden.
Innovation og nye initiativer er essentielle for at drive virksomheder fremad og konstant øge konkurrenceevnen.
Men for at få maksimal impact ud af gode idéer og banebrydende teknologier, så skal de implementeres og forankres grundigt – og gerne hurtigt.
“Projekter er afgørende for fremdrift og udvikling i danske virksomheder. Derfor er det også et stort problem, at mange projekter ikke leverer de ønskede resultater eller tager for lang tid at gennemføre,” siger lektor Per Svejvig fra Aarhus Universitet, der har fulgt arbejdet med Half Double-metoden i dansk erhvervsliv, siden metoden begyndte at tage form tilbage i 2014.
Gennem godt og vel ti år er metoden løbende blevet brugt, forbedret og finpudset hos både små og store danske virksomheder.
Det har gjort det muligt at undersøge metodens effekt grundigt – både på kort og på længere sigt.
Hvad viser tallene?
Og det er netop, hvad de har gjort i den nyeste forskningsrapport, som Aarhus Universitet har udgivet om Half Double-metoden.
Her samles der op på data og erfaringer lige fra projektets begyndelse til i dag. Og resultaterne er overbevisende.
“Vi kan se en klar effekt af Half Double-metoden ude i virksomhederne. Det gælder både de store firmaer og de små og mellemstore. Det er rigtig gode nyheder, når man ved, at netop de små og mellemstore virksomheder udgør 99 procent af alle de danske virksomheder,” siger Per Svejvig og fortsætter:
“Faktisk har 90 procent af de projekter, vi har undersøgt hos de små og mellemstore virksomheder, været en succes. Og alle er blevet gennemført.”
Udviklet af projektledere til projektledere
Half Double-metoden er baseret på best practices fra nogle af Danmarks dygtigste projektledere.
Og mens projektarbejdet har stået på, har Per Svejvig og hans team stået på sidelinjen og fulgt med.
De har fra begyndelsen undersøgt adskillige pilotprojekter, hvor metoden er blevet brugt.