26.02.2019  |  Branchenyt

Dematic: En pioner inden for intralogistik fejrer 200-års jubilæum

Indhold fra partner Hvad er dette?

Dematic er klar til et ekstraordinært år.

"Dematic har en lang historie. Vores innovative styrke har afgjort præget intralogistikkens historie. Og det mener vi fortsat den dag i dag," siger Rainer Buchmann, CEO Dematic Central Europe. Den første vævemaskine markerede startskuddet på den industrielle revolution i 1784, og Mechanische Werkstätten Harkort & Co. begyndte også meget tidligt at bruge vand- og dampdrevne produktionsanlæg. Allerede i 1819 udviklede virksomheden den første dampdrevne kran, og fra 1840 begyndte de at serieproducere indendørs kraner.

Med introduktionen af el som energikilde i 1870 begyndte anden fase af den industrielle revolution. Den interne forbrændingsmotor erstattede dampmaskinen, og kemi- og elektroindustrien udviklede sig til at blive de nye førende sektorer. Takket være de nye muligheder blev en anden pioner, Stöhr Elevatorenfabrik, grundlagt i 1900. Denne virksomhed specialiserede sig i båndtransportører, elevatorer og spandkæder. I 1922 – ca. 50 år før begyndelsen af den tredje industrielle revolution – byggede virksomheden sit første mobile transportbånd Et par år senere udviklede Stöhr den første teknologi til hængebanesystemer , som gjorde det muligt at udnytte pladsen på fabrikkerne langt mere effektivt. I slutningen af 1950'erne skabte Stöhr et paradigmeskift inden for intralogistikken med verdens første opbevarings- og genfindingssystem. Tre år senere byggede virksomheden det første fuldautomatiserede lager for Bertelsmann, som kunne behandle op til 15.000 ordrer om dagen. Selskabet skiftede navn til Stöhr Förderanlagen Salzer GmbH i 1968 og ændrede samtidigt fokus fra at være ren produktleverandør til at blive totalleverandør af løsninger.

Den tredje industrielle revolution begyndte i 1970, hvor den første programmerbare logikkontroller (PLC) med navnet Modicon 084 blev lanceret. For første gang blev maskiner og systemer styret digitalt og drevet ved hjælp af denne enhed. PLC'er har siden da været udbredt inden for automatiseringsteknologi. Tre år senere revolutionerede Mannesmann AG, som i mellemtiden havde overtaget Stöhr, indretningen af distributionscentre med verdens første automatiserede højlager. I 1990 blev virksomheden endelig den globale markedsleder inden for transportørteknologi. Fem år senere var Mannesmann Demag verdens første totalleverandør af intralogistik.

Ved årtusindskiftet begyndte den fjerde fase af den industrielle revolution, hvor der primært var fokus på cyberfysiske systemer. Disse systemer sikrer decentraliseret dynamisk styring og netværkssamarbejde mellem alle komponenter via internettet, mobile computere og cloudcomputing. I 2005 blev Dematic GmbH & Co. KG etableret som en selvstændig virksomhed. Herefter moderniserede intralogistikvirksomheden det daværende marked for automatiseret opbevaring af mindre dele og opfandt Dematic Multishuttle. I 2011 demonstrerede virksomheden endnu en gang sin innovative styrke og præsenterede opbevarings- og genfindingsenheden RapidStore og ordreplukkestationen RapidPick samt Multishuttle Flex og lagerstyringssoftwaren DC Director. Anden generation af Dematic Multishuttle, som blev indført i 2012, var lettere, hurtigere og endnu mere effektiv.

Dematic er i dag en af de førende leverandører af integreret automatiseringsteknologi, software og serviceydelser til optimering af forsyningskæden. "Vores største succes som virksomhed er dog, at vi altid har haft held med at påvirke markedet på en innovativ måde og fastholde både dygtige og engagerede medarbejdere. Uden dem kunne vi ikke fejre vores 200-års jubilæum i år," siger Buchmann. "I årenes løb er vi blevet formet af vores værdier: integritet, samarbejde, mod og dygtighed."

Yderligere oplysninger om Dematic findes her 

Tags: Dematic

Mere fra Dematic

Dematic

https://www.dematic.com/da-dk/

Dematic er globalt og lokalt markedsførende indenfor innovative logistiske automatiseringssystemer og -løsninger, Vores produkter og services spænder fra individuelle produkter og systemer til komplette og nøglefærdige løsninger

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere