23.06.2014  |  Branchenyt

Dansk Supermarked åbner dørene for lokale producenter

Nyt samarbejde åbner døren til dagligvaremarkedet for små danske fødevareproducenter.

Lokale fødevarevarer er et hit i Coop. Nu åbner også Dansk Supermarked dørene for lokale producenter og giver dem hyldeplads i Føtex. Føtex har længe haft en ambition om at få flere danske kvalitetsfødevarer ind på hylderne, og det er der nu banet vej for, hvor Føtex og Dansk Supermarked har indgået et samarbejde med fødevare-entreprenørvirksomheden GO’local.

Om GO’local

  • GO’local er en fødevare-entreprenør virksomhed, som arbejder med at få danske kvalitetsfødevarer ud til det brede forbrugersegment.
  • GO’locals koncept bygger på leverandørportefølje af små og mellemstore fødevarevirksomheder, en markedsføringsplatform, en ordreportal og et samarbejde med Dansk Cater om distribution og fakturering.

Den nye aftale, der åbner for lokalt producerede fødevarer, glæder Føtex’ sortimentschef Jan Møller.

”Vi vil gerne sikre kunderne nærhed og kendskab til producenterne bag den mad, de køber. Vi vil også gerne understøtte og fremtidssikre små danske fødevareproducenter, og det kan vi gøre med det nye koncept ved at tilbyde små producenter et stabilt afsætningsgrundlag og en større kundegruppe i Føtex”, siger han.

Læs også: Dansk Supermarked vrider armen rundt på leverandører

Det kommer til at betyde, at et Føtex-varehus på Fyn vil have et særligt udvalg af varer fra lokalområdet, som ikke nødvendigvis kan findes i Føtex i Jylland.

Større fleksibilitet
Konceptet indføres i en testfase i sensommeren, hvor Føtex food-butikkerne får de nye, lokalproducerede varer ind. Målet er, at alle landets 88 Føtex-varehuse fremadrettet skal forhandle lokalt producerede fødevarer.

For at det kan lade sig gøre, har Føtex indledt et samarbejde med Bjarne Agger Sidelmann, som står bag virksomheden GO’local. GO’local bliver bindeleddet mellem producenter og Føtex. Logistik og økonomistyring varetages af Dansk Cater, som bliver den direkte leverandør til Føtex. Den model er en fordel for alle parter.

”Vores koncept er gearet til små producenter, som har brug for fleksibilitet. Vi tegner aftaler med producenterne ud fra, hvad de har kapacitet til at kunne levere, og Dansk Cater står for det praktiske med betaling og leverancer til varehusene. På den måde kan alting foregå i en meget mindre og fleksibel skala,” forklarer Bjarne Agger Sidelmann.

Om Føtex

  • Der findes 88 Føtex-varehuse i Danmark.
  • Fem af de 88 føtex-varehuse er føtex food-supermarkeder, som har et særligt fødevaresortiment med specialiteter, som ikke findes i de øvrige varehuse.
  • De fem føtex food findes i Aalborg, to i Aarhus, Egå og Dragør.

Kunderne vil have lokale fødevarer
Ifølge Føtex’ sortimentschef Jan Møller ønsker forbrugerne i stigende grad at købe lokale fødevarer, og han glæder sig over, at det nu kan lade sig gøre i Føtex.

”Det har været svært for de små producenter at komme ind på hylderne, fordi vores logistik- og indkøbssystemer slet ikke er gearet til at håndtere små varepartier. Sammen med GO’local har vi nu fundet en unik løsning på det. Vi ved jo, at kunderne gerne vil købe varer fra lokalområdet. Det kan vi se på salget, hvor for eksempel lokale bryghuse og fødevareproducenter sælger markant bedre i deres lokalområder. Desuden peger vores egne kundeundersøgelser på, at kunderne gerne vil købe lokalt,” siger Jan Møller.

Flere små producenter søges
Indtil videre er der forhandlinger i gang med leverandører, som kan levere både mejeri-, fersk- og kolonialvarer, frost, frugt og grønt til de fem Føtex food-supermarkeder, men Bjarne Agger Sidelmann efterlyser flere, som vil indgå i porteføljen.

Læs også: Nyt samarbejde målrettet webhandlen

”Vi leder efter dedikerede leverandører – alt fra små gartnerier til pølsemagere og mosterier. Vi vil have producenter med en god historie, der har styr på produktionen og fokus på smag, kvalitet og håndværk", siger han og opfordrer alle interesserede til at tage kontakt, hvis de ønsker en plads på hylderne i Føtex.

- LRI

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere